Стотици деца от Бяла пяха и танцуваха с Хайгашод Агасян

0

Областният управител на Русе удостои композитора с почетен знак за приноса му към детското творчество

Музикален празник в Бяла. Хайгашод Агасян вдъхнови стотици деца с вълшебни мелодии.

Близо 300 деца от град Бяла и околността станаха част от незабравимо музикално преживяване, когато известният български композитор, инструменталист, поет и певец Хайгашод Агасян изнесе специален концерт в Народно читалище "Трудолюбие 1884". Събитието, което се проведе по предложение на областния управител на Русе Драгомир Драганов, събра малчугани от детските градини и учениците от началния етап на обучение.

Вечерта бе изпълнена с песни, танци и смях, като децата имаха възможността да пеят заедно с автора на много от песничките, които изучават в часовете по музика. Концертът, продължил близо час, премина неусетно в атмосфера на веселие и творчество.

Областният управител Драгомир Драганов удостои Агасян с почетния знак на институцията, като подчерта значимостта на подобни инициативи: "Радвам се, че съм сред хората тук и Вие имате възможността да видите мой личен приятел, който гостува за първи път на беленската публика и то по-специално на нашите деца", сподели Драганов. Той добави: "Удовлетворен съм, че днес дарихме усмивки на тези прекрасни деца".

Кметът на община Бяла, Димитър Славов, също изрази своето вълнение от гостуването на легендарния композитор: "Музиката на Агасян се слуша от поколения. Неговите песни са живи. Той е измислил много хубави мелодии, а Вие днес ще видите един чудесен спектакъл". Славов сподели намерението си да покани отново Хайгашод Агасян в Бяла догодина, вероятно за 1 юни.

Преди началото на концерта, Агасян се обърна към публиката с думите: "Поезията и музиката са нещо велико и когато те са в една амалгама свързани се получава нещо много красиво". Той изпълни някои от най-популярните си песни като "Крокодил", "Вълшебните думи", "Хей, приятелю, здравей", както и една от най-новите си творби - "Стоножката Сиси". По традиция, представлението завърши с емблематичната "Светът е хубав, светът е чудесен!" - песен, която според Агасян обединява всички деца по света.

Хайгашод Агасян е носител на редица престижни награди, включително Голямата награда на "Златния Орфей" от 1993 година и Първа награда от 1994 година. През 1997 година е отличен с Приза на ООН на радиоконкурса за тийнейджърска песен. Неговата песен "Не остарявай, любов" е носител на награда за най-романтична любовна песен.

С над 1000 авторови песни в творческата си биография, Агасян продължава да твори и вдъхновява. Съвсем наскоро той създаде химна на Основно училище "Неофит Рилски" в Габрово, демонстрирайки своята всеотдайност към детското творчество и образование.

За самия себе си Агасян споделя: "За мен е много важно лице в лице да усетя емоцията, която раздавам на децата. Тук няма и не може да има фалш, те ми връщат позитивизма многократно повече. Децата или те приемат, или не те приемат. Аз съм от щастливците, които са приети безрезервно".

Приятелите на Хайгашод Агасян подчертават неговата способност не само да забавлява децата, но и да ги учи на добродетели по непосредствен и истински начин. Той често пита децата къде се намира страната на доброто, а отговорът почти винаги е един и същ - в сърцето.

"Младостта си отива, но душата не ще да се предаде, така че детството е много хубаво нещо", казва Агасян, напомняйки ни, че детството е живо във всеки един от нас.

Концертът в Бяла е част от продължаващата мисия на Хайгашод Агасян да радва децата от цялата страна, като се среща с ученици от различни училища и споделя своята музика и посланията си за доброта и позитивизъм.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари