Стотици автомобили са тотал щета след градушката във Великотърновско

2
Автокъщите в село Шереметя казват, че щетите им са за милиони левове
Автокъщите в село Шереметя казват, че щетите им са за милиони левове Видео: NOVA

Автокъщите в село Шереметя казват, че щетите им са за милиони левове

След силната буря с градушка в сряда вечерта - започна отстраняване на щетите. Късно снощи кметът на Велико Търново Даниел Панов свика спешно кризисния щаб, а днес предстои три общински комисии да посетят всички райони на града и населените места, от които има подадени сигнали за щети, за да се направи оценка на пораженията и да се търси начин за компенсация на пострадалите.

Силният вятър отнесе покрива на училище „Вела Благоева”. Днес там ще е неучебен ден, тъй като започват ремонтни дейности, информира NOVA.

Екипи на „Пожарна безопасност”, както и на „Гражданска защита”, се отзоваха на сигнали за десетки паднали дървета.

Улиците във Велико Търново се превърнаха в реки, а градушката изпочупи прозорците на последния етаж в Областната администрация. Щети са нанесени и на земеделските култури в района.

В село Шереметя има стотици изпочупени коли и каравани в автокъщите. Става въпрос за нерегистрирани автомобили, без застраховки „Гражданска отговорност” и „Автокаско”.

Потърпевши са поне 10 автокъщи. Изчисляват, че поражения има върху над 400 коли на средна стойност 10 000 лева, а щетите са за над 4 милиона лева.

Кметовете на Велико Търново и Лясковец обявиха вече бедствено положение. Комисии ще опишат щетите и на общински комисии ще вземат решение дали да ги докладват на областната комисия. Много бързо ще придвижим преписките към междуведомствената комисия”, обеща областният управител Ивайло Здравков.

В същото село едно семейство е преместено от дома им заради щети по покровнита конструкция на къщата им.

Десетки сигнали след силната буря и в Старозагорско и Шуменско. Наводнени са помещения, мазета, паднали са дървета, закъсали са автомобили по наводнените от пороя пътища.

В Сливен също има сериозно щети от градушка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Тоди
    Бизнес за 4 млн.,а един прост навес за 50000лв няма! Че и претенци за обезщетения чакат! Кой трябва да плати, от данъците на бедните ли пак ще вземете!!
  • 5
    5
    русе
    Ако имат КАСКО да им се платят по цени на , които ги "продават". Всички знаем, че дават ф-ра на цени близки до тези , за колкото са купени колите. А ако не дават ф-ра, пишат фалшиви договори за ПП. Всички го знаят, но държавата нищо не прави. Ако нямат КАСКО - ще цитирам Кокорчо: ДА ГО ДУХАТ!!!
  • 3
    4
    Иванова
    Я да видим кой не гледа телевизия или най- малко прогнозата за времето. Цял ден , та и днес тръбят за опасност от градушки и бури!
  • 12
    3
    !@#$
    Колко ли километража трябва да си пренавил назад за да те сполети такова нещо ...
  • 6
    2
    Plamen
    Един навес през годините нямаше да е излишен. Винаги има възможност да се застрахова човек, по един или друг начин! Мрежа против градушки нямаше да е ефективна при такава градушка. Те масивите с жито в Добруджа не могат да опазят, какво остава за градските части и населени места! Бог дава - Бог взема! Сваляне от себестоиността и продажба, това е!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари