Столичната община започна водно охлаждане на улиците

1
Температурите в столицата достигат до 35 градуса
Температурите в столицата достигат до 35 градуса Снимка: БГНЕС

Температурите в столицата достигат до 35 градуса

В София днес температурите достигнаха до 35 градуса по Целзий, което принуди столичните власти да предприемат извънредни мерки за справяне с жегата. Улиците в столицата бяха облити с вода в опит да се понижи температурата на асфалта и да се осигури поне малко облекчение за жителите на града.

Метеорологичните прогнози за страната показват, че днес 18 области са под оранжев код заради високите температури, а в останалите 10 е обявен жълт код. Максималните температури в следобедните часове достигат до 40 градуса, като най-високи стойности са регистрирани в Русе (40 градуса) и Сандански (41 градуса). В градове като Кърджали, Плевен, Велико Търново, Благоевград, Пловдив, Видин, Монтана и Ямбол, термометрите показват между 38 и 39 градуса.

Очаква се горещините да продължат и утре, когато температурите отново ще достигнат до 40 градуса, като валежи не се очакват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Днес🪅
    Как кога , на зимата .Та кмета нали му,е добре
  • 3
    3
    Отговор
    "В Русе никога, щото простите русенци се изнесоха да живеят в София и Варна и зарязаха Русе. За кого е необходимо да се правят подобни разходи, след като в Русе останаха да живеят възрастните родители, а неблагодарните копелдаци-нехранимайковци, изплащат 30 годишни кредити за заветните дупки с претенции за апартаменти в София и Варна." Ваш Пенчо!
  • 7
    2
    Въпрос
    Пенчо, а в Русе?
  • 8
    1
    Аз
    А в Русе кога?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари