Стилияна Николова: Най-тежко ми беше в деня след квалификациите!

1
Мотивирана съм, но оттук нататък ще мисля всичко стъпка по стъпка
Мотивирана съм, но оттук нататък ще мисля всичко стъпка по стъпка

Мотивирана съм, но оттук нататък ще мисля всичко стъпка по стъпка

Стилияна Николова, абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика от Будапеща 2024, дебютира на Олимпийските игри в Париж. За съжаление, неуспехите в квалификациите я лишиха от участие на финала на индивидуалния многобой, като българската гимнастичка завърши на 11-то място. Първите десет гимнастички в класирането продължават към финала, а за Николова този шанс остана неизползван.

18-годишната Стилияна Николова сподели, че е изпитвала значително напрежение преди началото на Олимпиадата. Въпреки това, тя успяла да се съсредоточи по време на изпълненията си, което й помогнало да се справи с първоначалното стресово състояние. „Определено атмосферата на това състезание е много вълнуваща. Това, че по някакъв начин всички живеем под един покрив, е много хубаво нещо. Преди първия старт изпитвах наистина напрежение, но в момента, в който стъпих на терена, някак си утихна това напрежение и си бях в свои води“, разказа тя.

След квалификациите, Николова преживяла трудна нощ, като тежестта на неуспеха я поразила най-силно на следващия ден, когато наблюдавала финала от трибуните. „Нощта след квалификациите премина тежко, но още по-тежко ми беше на следващия ден, когато моите съпернички се състезаваха на финала, а аз седях в публиката и ги гледах. Разбира се, много стисках палци на Боряна и много се радвах за нейния успех, и наистина е голяма гордост, че ми е толкова близък човек, за които се радвам много“, сподели гимнастичката.

Относно бъдещето си Стилияна Николова остана лаконична, но уверена в своите намерения. „Мотивирана съм, но оттук нататък ще мисля всичко стъпка по стъпка и няма да прескачам нищо“, заяви тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    221
    Поздрави на това прекрасно момиче за всичкия труд ,борбеност , отдаденост,за всичката красота и изящество ,които ни е показала и ще ни показва отново.Има нужда от подкрепа сега повече,отколкото като ни носи медали.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари