Стихията настъпва: Русенско се готви за проливни дъждове

1
Метеоролозите предупреждават: Очакват се интензивни валежи през следващите два дни
Метеоролозите предупреждават: Очакват се интензивни валежи през следващите два дни

Метеоролозите предупреждават: Очакват се интензивни валежи през следващите два дни

Жителите на Русенска област трябва да се подготвят за значителни валежи през следващите два дни. Според прогнозата на Метеорологична обсерватория - Русе, на 29 септември се очакват краткотрайни, но интензивни дъждове, придружени от гръмотевични бури, съобщиха от пресцентъра на Община Русе.

Най-обилни валежи се предвиждат в периода от неделя следобед до понеделник на обяд. За това време в региона може да паднат между 20 и 40 литра на квадратен метър, като на места количеството може да бъде и по-голямо. Температурите ще се задържат в диапазона от 18 до 26 градуса по Целзий.

Освен проливните дъждове, метеоролозите прогнозират и силен вятър със скорост между 50 и 70 километра в час. Съществува и опасност от градушки в някои райони.

В отговор на очакваните неблагоприятни метеорологични условия, общинската администрация в Русе отправя призив към гражданите за повишено внимание. При възможност се препоръчва да се избягват пътувания по време на бурята.

Въпреки че най-силните пориви на вятъра се очакват предимно през нощта, Общината съветва жителите:

  • Да бъдат бдителни за предмети, които могат да бъдат отнесени от вятъра;
  • Да избягват движението в близост до жилищни и строителни обекти;
  • Да приберат всички предмети от терасите си, които биха могли да застрашат преминаващите пешеходци;
  • Собствениците на строителни фирми да обезопасят скелетата и оградите на обектите си, тъй като те са особено уязвими при силен вятър.

Общинската администрация уверява, че следи непрекъснато развитието на метеорологичната обстановка и е в готовност да окаже съдействие на гражданите при необходимост. За спешни случаи и подаване на сигнали, жителите на Русе могат да се обадят на телефона на Дежурния общински съвет за сигурност: 082/820 111 или на Единния европейски телефон за спешни и аварийни обаждания: 112.

Предвид очакваните интензивни валежи и силен вятър, гражданите на Русе и околността се призовават да вземат необходимите предпазни мерки и да следят внимателно развитието на времето през следващите дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    В ПОДКРЕПА НА "1"
    НЯКОЙ ДА Е ВИЖДАЛ МИХЛЮЗИТЕ НА ВиК ДА ЧИСТЯТ ШАХТИТЕ? АЗ НЕ! В ПОНЕДЕЛНИ ЩЕ СЪЗДАДЕМ КОМОСИЯ, КОЯТО ДА ЗАСЕДАВА НЕОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ, ДА ВЗЕМЕ ЕДНИ ПАРИ ЗА ТОВА НИЩОПРАВЕНЕ И СЛЕД 2 СЕДМИЦИ НИКОЙ НЯМА ДА СИ СПОМНЯ ЗА БЕДСТВИЕТО! ПЕЧО, ПЕНЧОООООО..............
  • 18
    1
    aha
    Ами да минат да изчистят шахтите и да се подготвят малко поне. Щот после много лесно ''ама то много дъжд''.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари