Стефан Янев: България е на ръба да влезе в дългова спирала

0
Председателят на "Български възход" предупреждава за нарушен баланс в държавния бюджет
Председателят на "Български възход" предупреждава за нарушен баланс в държавния бюджет Видео: NOVA

Председателят на "Български възход" предупреждава за нарушен баланс в държавния бюджет

Стефан Янев, председател на политическа партия "Български възход", изрази сериозна загриженост относно финансовото състояние на страната по време на участието си в телевизионното предаване "Пресечна точка". Той акцентира върху нуждата от незабавни и ефективни мерки за предотвратяване на потенциална дългова криза.

Нарушен баланс в държавния бюджет

Янев подчерта, че съществува дисбаланс между приходите и разходите в държавния бюджет. Той призова политиците да поемат отговорност за ефективното управление на публичните финанси, като заяви: "Ние като политици в парламента трябва да се погрижим за парите на българите – когато говорим за бюджета, това са нашите данъци".

Предложения за финансова стабилизация

Председателят на "Български възход" предложи няколко подхода за възстановяване на бюджетния баланс:

  1. Повишаване на прозрачността във финансовото управление
  2. Оптимизиране на разходите
  3. Подобряване на събираемостта на данъците без увеличаване на данъчните ставки

Икономическа програма за развитие

Янев представи Икономическата програма за развитие на България, разработена от неговата партия. Той подчерта, че програмата поставя акцент върху подкрепа за българските граждани, фокус върху семействата и децата, стратегии за справяне с демографската криза

Коментар относно инцидента с военен хеликоптер

Като бивш министър на отбраната, Стефан Янев коментира трагичния инцидент, при който загинаха двама пилоти край военното летище "Граф Игнатиево". Той изрази своите съболезнования към семействата на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

Янев критикува недостатъчното финансиране на въоръжените сили: "Най-големият грях на политическата класа е недофинансирането на армията". Той подчерта необходимостта от навременно изпълнение на програмите за модернизация и подготовка, за да се предотвратят подобни инциденти в бъдеще.

Признание за жертвоготовността на военнослужещите

В заключение, Стефан Янев отдаде почит към всички, които служат в армията: "Всеки, който облича военната униформа, символично казва, че е готов да даде живота си за страната".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Ники
    За да не влезем в дългова спирала е необходимо спешно да се намалят канцеларските плъхове ,държавната администрация която е 450хил за пример една работеща холандия нидерландия при 13 милиона има 20хил администрация а при нас 6 милиона 450хил който даже не си плащат осигуровките а държавата ги поема
  • 3
    1
    русенец
    „Коментар относно инцидента с военен хеликоптер Като бивш министър на отбраната, Стефан Янев коментира трагичния инцидент, при който загинаха двама пилоти край военното летище "Граф Игнатиево". Той изрази своите съболезнования към семействата на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.“ На тези хеликоптери им викат самолети. Тоя шапкар защо не си гледа пенЦията, а се занимава с неща, от които не разбира? Военни в България ставаха хора, които не стават за нищо друго. Сега е още по-зле. А и как да вярвам на съветски кадър, който сега е натовски такъв и изобщо е без чест и достойнство? Ако утре конюнктурата на пазара изисква, ще стане и кадър на ИДИЛ, стига да е в списъка със заплатите!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари