Стартира подготовката за строежа на четириетажен паркинг в квартал “Здравец-Изток“

8
Работници разрушават двуетажна постройка, която до скоро бе пощенски клон
Работници разрушават двуетажна постройка, която до скоро бе пощенски клон

Работници разрушават двуетажна постройка, която до скоро бе пощенски клон

Започна подготовката за изграждането на дългоочаквания четириетажен паркинг, който ще бъде направен от УМБАЛ „Медика“-Русе в квартал “Здравец-Изток“. Теренът бе закупен от лечебното заведение чрез публичен търг за сумата от 1 483 000 лв., при първоначална тръжна цена от 538 000 лв. Договорът с Община Русе е сключен в средата на месец май т.г.

На терена, който е с площ 2967 кв.м., досега се намираше сграда, в която се намираше пощенски клон №13. От 15 юли пощенската станция е на ново място, след като е освободила помещенията. Клонът е преместен в непосредствена близост – на отсрещния тротоар, на пазарчето „Рибката“, където са били предоставени помещения от „Общински пазари“. Общинските наематели, които живееха в част от сградата, също са напуснали отдавна, информира Русе Медиа.

Двуетажната постройка вече се разрушава от наетите работници. Премахнати са голяма част от дограмите и част от улуците, а днес също текат дейности по премахване на конструктивни елементи и керемиди. Очакванията са до края на следващата седмица сградата да бъде напълно съборена.

В същото време екипът на инвеститора работи по проектирането на бъдещия паркинг. Целта е той да облекчи проблема с паркирането както за персонала и пациентите на болницата и ДЦК-2, така и за живущите в района.

В имота, на който се прави паркингът, се намираше и футболно игрище, което след приключване на строежа ще бъде направено наново от инвеститора на терен, съгласуван с главния архитект.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    39
    Сашо
    Този четвъртит Беленски шкембелия Кирчо забогатя с парите на ГЕРБ, подкрепян от Нуньо. Членувах в ГЕРБ в началото на организацията и още тогава ми стана ясно , че това е организация на мафиоти и се отказах. Не търпя подобни лицемери с цел облагодетелстване.
  • 7
    38
    Пак ли
    Кирето пак ще пълни гушката. Купи поликлиниката за жълти стотинки, ами защо не вземе да купи целия квартал та да се насити дембелина.
  • 9
    37
    До 35
    Който има кола да и търси място.Който си купува предварително да мисли.Според теб всичко трябва да е паркинги и панелки? 24 апартамента във вход.По две коли че и по три,а и четири на семейство? Как ще я правим? Има паркинг до Дойче шуле,безплатен.Колко декара е? Поне два? Защо е празен мързелаци селски? Наспирали по бордюри и тротоари и градинки.После защо тротоарите и бордюрите биле разбити? По улица "Рига" защо 2 РПУ НЕ СЪСТАВЯ АКТОВЕ,ФИШОВЕ,КОНСТАТИВНИ ПРОТОКОЛИ ПРИ ОЧЕИЗБОЖДАЩИ НАРУШЕНИЯ ЗА ПАРКИРАНЕ И СПИРАНЕ? НАРУШАВАТ СЕ ЛЕНТИ НЕПРЕКЪСНАТИ ОТ ВОДАЧИ Н А МПС В СЛЕДСТВИЕ НА НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНИ ИЛИ СПРЕЛИ АВТОМОБИЛИ.2 РПУ,ЗА КАКВО ВЗЕМАТЕ ЗАПЛАТИ? ДА СМУЧЕТЕ ЦЯЛ ДЕН ЦИГАРИ И КАФЕ? КАКВО РАБОТИТЕ? С КОКОШКАРИТЕ? ТРЪГВАЙТЕ С АКТОВЕ,ФИШОВЕ И КОНСТАТИВНИ ПРОТОКОЛИ.КАТО НЕ ИСКАТЕ У ВАС ПРИ МАМА И ТАТКО КЪДЕТО ВИ УРЕДИХА ИЛИ НАЗНАЧИХА.
  • 8
    36
    До 29
    И когато отидеш в Медика за смъртен акт,ти го издават с бонус погребалната агенция...
  • 6
    35
    до 25
    Да не би по улиците на града да паркирам безплатно?!? Или може би пред Св.Троица, или на площад Дунав?!? Решава се проблема с паркоместата в района, защото сега и да искаш платно или безплатно няма къде да паркираш!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари