Стартира делото за убийството в Цалапица

0
На подсъдимата скамейка се изправя Рангел Бизюрев
На подсъдимата скамейка се изправя Рангел Бизюрев Снимка: Боян Ботев / БТА / Архив

Обвинен за убийството на Димитър Малинов е Рангел Бизюрев

В Пловдивския Окръжен съд стартира процесът срещу Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на Димитър Малинов от село Цалапица. Случаят предизвика сериозно обществено внимание още преди година, когато тялото на младежа беше открито след дълго издирване, а обстоятелствата около смъртта му останаха неясни.

Процесът ще се разглежда по общия ред, с разпит на всички свидетели. Това се наложи, след като на разпоредителното заседание съдът отхвърли искането на защитата на Бизюрев за съкратена процедура. Адвокатите на обвиняемия настояваха делото да бъде приключено по ускорен начин, но това предложение не беше прието.

Освен основния обвиняем, Рангел Бизюрев, в делото са замесени и близнаците Борислав и Валентин Динкови. Те са обвинени в помагачество при укриването на тялото на убития, но не като съучастници в самото убийство, каквото е настояването на близките на Димитър Малинов. Срещу тях се води друго дело в Районния съд, което също привлича внимание.

На разпита в съдебната зала Рангел Бизюрев призна, че е нанесъл удари на Димитър Малинов след спор между тях, но отрече те да са били смъртоносни. Това негово признание обаче не успокои роднините на убития младеж, които настояват за тежко наказание. Семейството на Димитър предяви граждански искове срещу Бизюрев на обща стойност един милион и сто хиляди лева, което подчертава желанието им за справедливост.

Ако Рангел Бизюрев бъде признат за виновен, той може да получи между 15 и 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна. Съдът насрочи делото за три поредни дни, през които се очаква да бъдат изслушани всички доказателства и свидетелски показания.

В същото време близките и роднините на Димитър Малинов продължават да настояват за максимална присъда и за привличането на близнаците Динкови като съучастници в убийството. Очаква се те отново да организират протестен митинг пред съдебната палата, като част от кампанията им за справедливост.

Случаят остава под зоркото око на обществеността, а мнозина следят с интерес развоя на процеса. Решението на съда ще бъде от ключово значение за чувството на справедливост, което семейството на жертвата и техните поддръжници търсят от самото начало.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Най - после
    но има много неяснота.Защо не са снети наличните записи от камерите официално и своевременно от полицията, както е редно да се процедира.Защо се е наложило майката на убития да настоява. Имало е кола с неясен регистрационен номер, в която се е качил и отпрашил след убийството .И кой и защо му помага да изчезне яко дим в чужбина.Дали не е изпълнявал нечия "мокра "поръчка?Аз съм за доживотен без право на обжалване.Само за обиди да убиеш човек, има нещо гнило в тази история.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари