Стърчащи арматури и странни звуци: Опасен ли е мостът към София?

0
Безопасен ли е мостът над Русенски Лом?
Безопасен ли е мостът над Русенски Лом? Снимка: Павел Петров / Facebook

Безопасен ли е мостът над Русенски Лом?

Тревожно наблюдение за състоянието на ключов мост в Русе предизвика загриженост сред местните жители. Павел Петров, жител на крайдунавския град, сподели в социалните мрежи своите притеснения относно моста над река Русенски Лом, който е част от пътя към София.

Според публикацията на Петров, при преминаването му под съоръжението той е забелязал стърчащи арматурни железа от конструкцията. Освен визуалното наблюдение, гражданинът споделя, че е чул и "странен звук" при преминаването на тежкотоварни камиони по моста.

"Направи ми впечатление, че от тази връзка стърчат арматурни железа и когато преминават камиони, се чува странен звук."

Загрижен за безопасността, Петров призовава експерти да инспектират съоръжението. Той припомня скорошния инцидент в Германия, където през септември се срути голям мост в град Дрезден, и изразява опасения за възможни подобни рискове у нас.

Въпреки че не е специалист в областта на строителството или архитектурата, Петров взема предпазни мерки, като заявява намерението си да избягва използването на моста за известно време.

Този сигнал повдига въпроси за състоянието на инфраструктурата в града и необходимостта от редовни проверки и поддръжка на ключови транспортни съоръжения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари