Стъпкаха до смърт над 120 души на религиозно събитие в Индия

0
Инцидентът се случи по време на молитвено събрание
Инцидентът се случи по време на молитвено събрание

Инцидентът се случи по време на молитвено събрание

На 2 юли 2024 г., религиозно събиране в северния индийски щат Утар Прадеш завърши с трагедия, когато блъсканица отне живота на най-малко 121 души, предимно жени и деца. Инцидентът се случи по време на молитвено събрание, известно като "сатсанг", в село Фулраи Мугал Гархи, организирано от духовния лидер, известен като Бхоле Баба.

Причини за инцидента

Според експерти, блъсканицата е резултат от комбинация от фактори, включително:

  • Пренаселеност: Полицията е разрешила присъствието на 80,000 души, но реалният брой на присъстващите е надхвърлил 250,000.
  • Липса на изходи: Мястото на събитието е било оборудвано с недостатъчно изходи, което е принудило хиляди хора да се опитат да излязат през един изход.
  • Хлъзгав терен: Много хора са се подхлъзнали на калния терен, което е допринесло за хаоса и блъсканицата.

Реакция на властите

Главният министър на Утар Прадеш, Йоги Адитянат, обяви съдебно разследване на инцидента и назначи комисия, която да разследва причините за трагедията и да определи отговорността. Властите също така са арестували шест души, включително двама жени, във връзка с инцидента.

Мерки за бъдещето

В отговор на трагедията, правителството на Утар Прадеш планира да въведе стандартни оперативни процедури (SOP) за организиране на големи събития, с цел подобряване на безопасността и управлението на тълпите. Главният министър Адитянат подчерта, че ще се вземат всички необходими мерки, за да се предотвратят подобни инциденти в бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари