Станислав Балабанов: Държавата е заложена в ръцете на първия

1
Четвърти ден на преговори: ИТН търси подкрепа за кабинет
Четвърти ден на преговори: ИТН търси подкрепа за кабинет Снимка: БГНЕС

Четвърти ден на преговори: ИТН търси подкрепа за кабинет

София, България – През последните четири дни партията "Има такъв народ" (ИТН) активно провежда разговори с други политически сили в опит да събере подкрепа за формиране на нов кабинет. Сред основните партньори в преговорите са "Възраждане" и коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ).

Преговорите с ПП-ДБ и "Възраждане"

По време на телевизионното предаване "Денят ON AIR", заместник-председателят на парламентарната група на ИТН, Станислав Балабанов, коментира напредъка в преговорите. "Имаме събрани 66 гласа в тази бурна политическа седмица, в която ние от ИТН се нагърбихме с почти невъзможна огромна задача да стартираме поне разговорите и нормалното отношение в парламента. Получава се. Има сериозно одобрение по начина, по който изглеждаме. Хубав ход беше всичко това да се излъчва", отбеляза Балабанов.

Преговорите с ПП-ДБ са били особено конструктивни, според Балабанов, като те са успели да обсъдят ключови въпроси и да се доближат до общо съгласие по програмните приоритети. "Тази вечер имаше конструктивен разговор между хора, с които на практика сме се замервали с политически определения. Имаме ясна картина - имаме маса на преговори без Делян Пеевски, имаме на масата ясно законодателство по отношение на антикорупционната реформа," подчерта той.

Очаквания и предстоящи срещи

Станислав Балабанов акцентира, че обществото очаква работещи институции, които да се справят с предизвикателствата пред страната. Той добави, че утре предстои последната среща с коалицията ГЕРБ-СДС. "Борисов заговори за държавническо поведение. Важното е да изковем възможността от реално законодателство," коментира Балабанов.

ИТН подчертават, че ако не успеят да постигнат споразумение и да съставят правителство, ще върнат мандата в нормалния конституционен срок. "Ако видим, че няма воля и всичко е просто фасада, ще върнем мандата в нормалния конституционен срок. Държавата е заложена в ръцете на първия. Трябва да мислят, имат тази възможност. България е на прага да се изправи срещу стария модел," завърши Балабанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари