Станислав Балабанов: Ако избирателна активност достигне 50%, ГЕРБ и ДПС ще се молят да влязат в парламента

1
ИТН гласуваха, за да "отпушат" работата на парламента
ИТН гласуваха, за да "отпушат" работата на парламента Снимка: bTV / Архив

ИТН гласуваха, за да "отпушат" работата на парламента

Станислав Балабанов от "Има такъв народ" (ИТН) направи серия от коментари в интервю за Би Ти Ви, в които определи своята партия като единствената разумна политическа формация в 50-ия парламент. Вчера ИТН гласуваха, за да "отпушат" работата на парламента, като подкрепиха избора на председател, но това, по думите на Балабанов, не означава коалиция с безпринципни партии.

„За да стартира един парламент, трябва да има председател. Това не означава коалиция с безпринципни партии“, каза Балабанов и добави, че ИТН не влиза в коалиция, но показва, че може да носи отговорност.

Позиция относно правителството

Балабанов бе категоричен, че ИТН няма да подкрепя правителство с първия мандат, нито с втория. Според него, ИТН е първата партия, която доброволно се е отказала от властта, което е доказателство за техните принципи.

„Заради ИТН Борисов никога повече няма да е министър-председател“, каза Балабанов, визирайки лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Той също така изрази увереност, че ако един ден избирателната активност достигне 50%, партиите ГЕРБ и ДПС ще се молят да влязат в парламента.

Вътрешнопартийни въпроси и критики

Балабанов коментира, че ИТН винаги е била продуктивна и давала свобода на своите членове, което е довело до напускането на много от тях. Според него, това е знак за демократичност и откритост в партията.

„Величие е продукт на ниската избирателна система“, каза Балабанов, критикувайки партията на Николай Марков. Той посочи, че когато личните интереси са по-важни от политическите клетви, това е унизително за избирателите. Балабанов беше категоричен, че не може да се закъснява за клетва, като визира председателя на "Величие".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    до депутата
    И кво стана?!? Парламентът вече може да работи, това стана! Или вие не искате това, а да ходим пак на избори?!? Съгласен, аз пак ще отида, вие пак няма са отидете и ще получим същата картинка! И докога мислите ще можем така?!?
  • 5
    3
    Русенец
    Тия тъпи политици не разбират защо има ниска избирателна активност - нека да ви обясня: хората като видяха, че оправия няма с вас политиците и вие ще продължавате да крадете тая държава, просто направиха избор да отидат да живеят в други, нормални държави, където политиците не крадат. Това е. Хората вече имат избор - целия Европейски съюз ти е на разположение. Със разни вопли от патриотичен тип няма да ги залъжете да дойдат пак и да ви робуват а вие да ги крадете. Няма никакъв начин да се повиши активността по избори и нещата ще отиват все на по зле.
  • 5
    2
    Русенец
    Тъпо парче,кат СЛАВЧО същият дебил
  • 5
    1
    Депутата Христо
    Станиславе, Станиславе, вие къде точно се намирате сега на Пеевски? Тошко много квичеше за скутове, ама ся кво стана?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари