Стадо крави нападна двойка британци, докато разхожда кучето си

0
Жената е претърпяла тежки травми след стъпване от преживните животни
Жената е претърпяла тежки травми след стъпване от преживните животни Снимка: Асен Игнатов / Архив

Жената е претърпяла тежки травми след стъпване от преживните животни

Агресията на крави във Великобритания: Нарастваща заплаха за обществената безопасност.

Нападения на крави върху хора в Обединеното кралство се превръщат във все по-сериозен проблем, застрашаващ безопасността на граждани и фермери. Неотдавнашен инцидент в района на Стокпорт, при който стадо крави атакува двойка, разхождаща кучето си, хвърля светлина върху този тревожен феномен.

Според публикация във вестник „Гардиън", двама британци едва са се спасили от ужасяващо преживяване с агресивно стадо. Жената, идентифицирана като Гилмор, разказва за травмиращия момент: "Беше просто миг, стадото от 20 или 30 крави ме нападнаха и ме събориха на земята. Не си спомням подробностите, само откъслечни факти: копитата върху мен и осъзнаването, че умирам."

Последиците от нападението са били тежки – Гилмор е претърпяла множество фрактури, включително на таза, ребрата и врата, както и сериозни наранявания на вътрешни органи. След продължително лечение и рехабилитация, тя все още изпитва трудности в ежедневието си.

Случаят на Гилмор не е изолиран. Друг инцидент включва дъщеря на фермер, която е получила сериозни наранявания при подобно нападение, включително счупени ребра, сътресение на мозъка и разбита челюст. Тя е била диагностицирана с посттравматично стресово разстройство след престоя си в болница.

Статистиката показва, че кравите са водеща причина за смъртни случаи в британското земеделие. Парадоксално, най-често жертви стават хора, използващи обществени пешеходни пътеки, както и самите фермери.

За сравнение, данни на Службата за национална статистика разкриват, че кучетата са причинили 16 смъртни случая в Англия и Уелс за периода 2019-2023 година. Това поставя въпроса дали кравите не се превръщат в най-опасните животни във Великобритания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Naме
    Ето повод да унищожат кравите.А дали е така??? Толкова много години е имало крави и са изхранвали с качествено месо и мляко неизброими много хора..Отдаена са им вдигнали мерника, за да се яде имитация на месо и други фъшкии .Скъпо струва отглеждането им и почнаха да ги сочат, че отделят метан, а сега станали и престъпници.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари