Срещу стигмите: Симеон и Димитър, които са семейство

1
Двамата имат церемония по сключване на брак в Холандия
Двамата имат церемония по сключване на брак в Холандия Видео: NOVA

Двамата имат церемония по сключване на брак в Холандия

Те са семейство. Но не традиционно по тези географски ширини.

Вчера беше „София прайд”, а те са сред активистите, които се занимават с организацията. Това са Симеон Василев от „GLAS ” и Димитър Богданов.

Симеон и Димитър са заедно от 18 години.

„Шегуваме се, че дори хетеросексуалните ни приятели не издържат толкова дълго”, признава Симеон, цитиран от NOVA.

Двамата имат церемония по сключване на брак в Холандия, преди 6 години.

Беше много красива церемония, по времето на „Амстердам прайд”, но беше церемония без възможност да поканим приятели и близки. А бихме искали да го направим и в България някой ден”, каза Симеон. Вярват, че ще доживеят и до това да могат да сключат брак в България.

Казват, че досега в България, на мястото, където живеят и в обществото, сред което се движат, не са имали негативни реакции и нещо, заради което да се притесняват. „В кооперацията, в квартала, в семействата ни всички знаят. Това не е било голям проблем, надявам се и в бъдеще да не бъде”, каза Димитър.

„И има за какво да се страхуват. Точно преди „Прайда”, в деня, когато строяхме сцената на площад „Батенберг”, минаха няколко пъти групички, които лепяха стикери на така наречено традиционно семейство. Те бяха с човешка фигура в трибагреника, която рита друга човешка фигура с цветовете на дъгата. Това нито е, според мен, традиционно, нито е християнско”, коментира Димитър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    11
    Путин Хуйло
    Аз също се опитвам да сключа брак с някой разгонен афганец,но тъй като личната ми хигиена е под всякаква критика,засега не ми се отваря парашута. Само гъза ми се отваря за който желае - татуирал съм си Вход Свободен на бузите! Слава УСраина!
  • 6
    10
    daskal
    Това са болни хора. Да си живеят както искат, но не разбирам защо ни се навират в носа!
  • 8
    9
    До N/A
    То ясно , афишират ги и ги популяризират, за да развращават децата. Такава е основната цел на някои (структури, фондации и прочие)в днешно време да има духовен упадък.
  • 12
    8
    N/A
    С каква цел на тези двамата им се дава поле за изява и то по телевизията? Не няма да се променят законите само защото на вас ви се иска така! И аз искам да променят законите и да мога да публично да разстрелвам такива като вас, но не го променят нали. Е това става когато родителите изобщо не са били в живота на тези хора, липса на внимание и сега се опитват да получат това внимание с глупостите си като се опитват да обесняват как да си го навре в задника на другия е много нормално .I.
  • 11
    7
    А християнско ли е
    хомопрайд по време на най - голямата Задушница? Защо не си живеете живота, без да ни включвате.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари