Спряха гасенето от въздуха край Елин Пелин

0
Бригаден генерал Станимир Йорданов: Ще действаме внимателно, за да избегнем опасностите
Бригаден генерал Станимир Йорданов: Ще действаме внимателно, за да избегнем опасностите Снимка: Николета Василева/БТА

Бригаден генерал Станимир Йорданов: Ще действаме внимателно, за да избегнем опасностите

Военна полиция и авиация са се включили в действията след вчерашния инцидент, при който се взривиха складове за фойерверки край град Елин Пелин. Специализирани екипи са мобилизирани, включително бронирани машини и вертолети, разположени на военната база "Враждебна". Това съобщи бригаден генерал Станимир Йорданов, директор на Дирекция "Операции и подготовка в щаба на отбраната" по време на брифинг, на който беше представена текущата ситуация.

„Военна полиция“ се включи с бронирани машини, авиацията винаги е готова да откликне в такива случаи. В момента вертолетите са на "Враждебна" готови да реагират. Те почнаха да гасят, но се оказа, че не е целесъобразно поради наличие на вещества, които от водата могат да предизвикат неприятни последствия“, заяви генерал Йорданов. Той подчерта, че при нужда авиацията може отново да се включи в действията.

Подготвя се и специализирано формирование от Белене, което включва инженерни специалисти и роботи. „Това е специализирано формирование, което е с роботи. Инженерни специалисти, които могат да окажат помощ в разузнаването на терена с роботи. Ако има нужда, ще ги дислоцираме. Роботите предават картина на живо и ние така можем да огледаме. Неговата специалност не е да се занимава с пиротехнически средства, но може да помогне в разузнаването“, добави генералът.

Специализираният екип е готов да се включи при нужда, като ще бъде използван за разузнаване на терена, за да се избегнат опасности за човешкия живот. Генерал Йорданов уточни, че в района на складовете е правен опит да се влезе два пъти, като вторият опит е бил по-успешен. В момента ситуацията се анализира и се очаква решение за последващите действия.

Инцидентът край Елин Пелин предизвика мобилизация на различни военни и специализирани служби, които са готови да реагират при нужда. Пиротехническите средства и условията на терена изискват внимателен подход и специализирана техника, за да се предотвратят допълнителни инциденти и да се обезпечи безопасността на всички участващи в операцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари