Спрягат русенски депутат за нов председател на парламента

0
Източници сочат Иван Иванов от БСП като предпочитан кандидат
Източници сочат Иван Иванов от БСП като предпочитан кандидат Снимка: БСП

Източници сочат Иван Иванов от БСП като предпочитан кандидат

Вътрешнополитическото напрежение в България продължава да расте, след като заместник-председателката на Сметната палата Горица Грънчарова се съгласи да поеме поста служебен премиер. Тази информация бе потвърдена от източници от президентството и публикувана в "24 часа". Въпреки това, от партия "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) са на различно мнение и имат друг кандидат за позицията.

От снощи активно се разработва сценарий за смяна на председателката на парламента Рая Назарян, като на нейно място се търси удобен за президента Румен Радев кандидат. Досега вече са проведени две срещи по този въпрос, а предстои и заседание на парламентарната група.

Според източници, за нов председател на парламента е бил предпочетен Иван Иванов от Българската социалистическа партия (БСП). Тези събития подчертават значителните различия между президентството и ПП - ДБ, което може да доведе до допълнителни политически сблъсъци.

Президентът Радев е известен с твърдата си позиция по отношение на служебните кабинети, като нееднократно е изразявал готовността си да назначава хора, които смята за подходящи за управлението на страната в кризисни моменти. От друга страна, ПП - ДБ настояват за по-широк консенсус и съгласуване на важните политически решения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    25
    Мухахаха
    До 23 Какво направи бе брат ? Насра третополовия укропитешки джендър в собствените му джендърски лайна.... Якоооо мършата няма какво да отговори,а преди малко му забраниха и ЛГБТ агитацията в училищата и съвсем му се е стъжнило положението мухахаха
  • -1
    24
    Мухахаха
    До 19 Какво направи бе брат, ти насра русофила, свари го в собствените му руски лайна ... Якоооооо, мършата няма какво да отговори ....
  • 0
    23
    Нормален третополов джендър
    Не случайно казват, че след пет години практика,психиатрите трябва да получават злалтни медали,че се занимават със сбъркани индивиди като мен. Явно моите източници по руски и украински език са сведени единствено и само от тетя ЕугЛена Бориславова. При елементарна справка се вижда че няма разлика между немедлено и негайно. Първото е но руски, а второто на украински,но украински език всъщност няма Същото е както в псевдо северно македонската нация, където думите са еднакви. Пример на българското веднага отговаря измисленото северномакедонско веднаш. Но незнахно защо укропитеците продължават политиката на поддържате тази измислена нация. Факт е че много ученици сега доброволно изучават руски език, само провери данните На матурата по английски език са се явили 12 500 ученика, а на руски са над 3000 ученика. Това е по данни от 2021 година. Има данни до 2023-та когато явилите се на матура по руски са още повече.Явно ще трябва да си пия хапчетата по редовно,за да не пиша твърде големи глупости....
  • 0
    22
    Горд Гейтак
    "немедлено" си е просташка руска дума, от нашия просташки език който ползват и хохлите защото хохълски език няма както знае всеки. Хохълския хахав "цар", Зеленчук първи-велики, "късото фаше", който има фобия от развити народи и държави, вероятно е получил обсесия, пропадналата Украйна да измисли заместител на думата "немедлено"
  • 0
    21
    да попитам
    Търся украинска монета от средновековието, няма значение от времето на кой украински цар е, плащам в гривни!😁😁😁
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари