Справяне с опасните горещини: Полезни съвети от УМБАЛ "Канев"

3
Пийте много вода!
Пийте много вода!

Избегнете топлинни заболявания с тези практични препоръки

В горещите летни месеци, екстремните температури могат да представляват сериозен риск за здравето. УМБАЛ "Канев" - Русе предлага няколко полезни съвета, които могат да ви помогнат да минимизирате риска от топлинни заболявания и да поддържате здравето си.

Пийте много вода! Поддържането на хидратация е критично за избягване на дехидратация. Дори ако не се чувствате жадни, пийте вода редовно. Избягвайте напитки, съдържащи кофеин или алкохол, тъй като те могат да увеличат риска от дехидратация.

Останете на сянка или в климатизирани помещения! Избягвайте пряката слънчева светлина, особено в най-горещите части на деня между 11:00 и 16:00 часа. Ако е възможно, прекарвайте време в климатизирани помещения или използвайте вентилатори, за да поддържате циркулацията на въздуха.

Носете леки и светли дрехи! Избягвайте тежки, тъмни и плътни дрехи. Светлите цветове и леки материи позволяват по-добра циркулация на въздуха и помагат на тялото да се охлажда.

Използвайте вентилатори и климатици! Ако е възможно, останете в климатизирани помещения. Вентилаторите също могат да помогнат за циркулацията на въздуха.

Носете шапка и слънчеви очила! За да предпазите главата и очите си от вредните UV лъчи, носете шапка и слънчеви очила, когато сте на открито.

Избягвайте интензивни физически упражнения! Ако трябва да извършвате физическа активност, направете го рано сутрин или късно вечер, когато температурите са по-ниски. Това ще помогне да избегнете прегряване и дехидратация.

Консумирайте леки и чести ястия! Избягвайте тежки, мазни и горещи храни, които могат да увеличат телесната температура. Леките и чести ястия са по-добър избор за поддържане на енергийни нива и охлаждане на тялото.

Проверявайте възрастните и болни хора! Възрастните и болни хора са по-уязвими към топлината. Уверете се, че те са добре хидратирани и на безопасно място.

Грижа за децата и домашните любимци! Децата и животните са особено чувствителни към топлината. Уверете се, че те имат достъп до вода и са на хладно място. Никога не оставяйте деца или домашни любимци в затворени автомобили, дори за кратко време.

Следването на тези съвети може значително да намали риска от топлинни заболявания и да помогне за поддържането на здравето при екстремно високи температури. Бъдете внимателни и се грижи за себе си и близките си по време на горещите летни дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Кумчо Вълчо
    УМБАЛ "Канев",първо да вземат да си сложат климатици на стаите в, които лежат пациентите,че вътре не се живее,и тогава да дават акъл!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари