Спортен празник в СУ “Христо Ботев“

0

Много емоции сред учениците предизвикаха подвижните игри – теглене на въже и народна топка

В СУ „Христо Ботев“ днес се проведе спортен празник, посветен на 130-ата годишнина от пристигането на швейцарските учители в България. Те поставят началото на системното училищно физическо възпитание в България и имат огромен принос за развитие на спортното движение и възпитание на българската младеж в родолюбие, хуманни ценности и гражданска култура.

Официални гости на празника бяха зам.-кметът на община Русе Борислав Рачев и гл. ас. д-р Валери Йорданов, ръководител катедра физическо възпитание и спорт към РУ „Ангел Кънчев“.

„Нека отбелязването на тази годишнина бъде повод за гордост и вдъхновение за всички, които са ангажирани с образованието и спорта, основани в голяма степен на традициите и ценностите, заложени от швейцарските учители“, с тези думи зам.-кметът се обърна към учениците и техните преподаватели.

Програмата на спортното събитието включваше различни състезания – баскетбол, футбол, волейбол и вортекс. Много емоции сред учениците предизвикаха подвижните игри –теглене на въже и народна топка.

Отличилите се участници в отделните състезания бяха наградени с купи, медали и грамоти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Иванов
    Масово, а не единици както едно време децата пушат цигари. Говоря за деца, които още не са юноши. Няма как да с осъществи контрол, след като учителите пушат до тях ... Цели тумби са се скупчили пред Строителната гимназия, Васил Левски, Машиностроене, Ботев, Възраждане, Текстил и други. Уж е забранена продажбата на лица под 18 години, но то се оказва никакъв проблем да се снабдят. Такава пословична не загриженост за бъдещето на България не съм си и мислил ,че ще има. Всичко оставено на съвестта на гражданите и в частност на децата. А това извисяване на материалното няма да го коментирам ... Не му се прави добра услуга на детето като му се закупи телефон за 3000 лв. После ще си берете плодовете, образно казано. Трябва да се научи подрастващия да цени парите, а не да прахосва безогледно.
  • 4
    1
    Емил Е. Илиев
    Бяхме първи на дърпането на въже, а няма наша снимка, що за срам и позор! Качвате тези, които са на 4 място, ама няма да качите първенците. Едно момченце от училището ми искаше профила в социалната мрежа "Instagram", какво се случва с това поколение. Джан, подай ми iqos-a. Чакай, че ми звънят на iPhone-a
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари