Спорът за зонирането в Русе стигна до Върховния административен съд

2
Решението на Административния съд може да промени имотните данъци и такси в града
Решението на Административния съд може да промени имотните данъци и такси в града Снимка: БГНЕС

Делото е насрочено за 22 януари 2025 година

Местната администрация очаквано подаде жалба срещу решението на Административния съд - Русе, което отмени приетото на 21 декември 2023 година решение на Общинския съвет за новото зониране на града. Случаят ще бъде разгледан от Върховния административен съд на 22 януари 2025 година, съобщиха от "Арена Медиа".

Припомняме, че новото зониране доведе до повишаване на данъка върху сградите и таксата за смет в почти целия град. Ако Върховният съд потвърди решението на Административния съд, това ще наложи преизчисляване на имотните данъци и такси, както и преразглеждане на бюджета на Общината. Въпросът как ще бъде възстановено надвзетото все още предстои да бъде решен.

Русенските магистрати обосноваха решението си с липсата на надлежно уведомление към обществеността и отсъствието на възможност за участие в обсъжданията. Освен това, икономическа обосновка не е била представена и не е била обсъждана на заседанията на комисиите към Общинския съвет. Същевременно, няколко изисквания от Административнопроцесуалния кодекс също са били пренебрегнати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Гладен
    Еййй не се наядоха, а аз, гладен ли, гладен!
  • 8
    2
    друг русенец
    От години в събота, неделя и в празничните дни автобусни линии 5 и 19 не пътуват. Сега пък на линия 5 намалиха разписанията - само три предиобед и само три - следобед. И само в делничните дни. В събота и в неделя - йок!
  • 17
    1
    Русенец
    За квартал Родина-2 от общината решиха, че сме Русе-център и ни вдигнаха жилищните данъци със 100 процента.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари