Спират ТИР-овете в Русенско заради жегите

0
АПИ въвежда временни ограничения за движение на тежкотоварни автомобили заради високите температури
АПИ въвежда временни ограничения за движение на тежкотоварни автомобили заради високите температури Снимка: Dunavmost / архив

АПИ въвежда временни ограничения за движение на тежкотоварни автомобили заради високите температури

Във връзка с метеорологичните прогнози за повишение на температурите над 35 градуса, Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) обяви въвеждането на временни ограничения за движението на тежкотоварни автомобили над 20 тона по определени пътни участъци. Ограниченията ще бъдат в сила от 13:00 до 21:00 часа и имат за цел да минимизират рисковете от деформации на пътната настилка, както и да опазят живота и здравето на пътуващите.

Мерки за безопасност и координация с Областните дирекции на МВР

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози целогодишно и са инструктирани да предприемат мерки за ограничаване на тежкотоварния трафик при необходимост. Превозните средства ще бъдат спирани при доказана целесъобразност и това ще бъде съгласувано със съответната Областна дирекция на МВР. При въвеждане на временни ограничения те ще бъдат оповестявани до 12:00 часа на предходния ден.

АПИ уточнява, че при спиране на движението тежкотоварните автомобили ще изчакват извън пътното платно на определени места, без да пречат на останалите участници в движението. Ограничението не важи за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се храни, товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Конкретни ограничения по области

На 13 юли от 13:00 до 21:00 часа, поради очакваните високи температури над 35 градуса, ще бъде ограничено движението на камиони над 20 тона по пътни участъци на територията на областите Русе, Шумен, Велико Търново, Разград и Силистра.

В област Русе ще бъде ограничено движението на тежкотоварни камиони по следните пътни участъци:

  • Път I-2 РусеРазград в участъка от изхода на град Русе в посока Бяла при 12-ти километър до 37-ми километър.
  • Път I-5 РусеВелико Търново от изхода на град Русе при 6-ти до 65-ти километър.
  • Път I-5 в участъка от град Бяла в посока Русе до град Русе.

АПИ апелира към всички шофьори да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Особено внимание се обръща на това да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. Тези ленти са предназначени за преминаване на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент и трябва да останат свободни.

Днес температурите се очакват да достигнат 40 градуса е прогнозата на синоптиците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Не ги спряха досега,
    защото щяха да им удържат от печалбата (в смисъл комисионната)на тези, които превърнаха пътищата ни в развалина.Ние сме предвидени за алъш вериша на изтока и запада.Един разграден двор е страната ни.
  • 2
    4
    Oпа
    Ко стана, нали щяхте да засявате облаците и са ги доите за дъжд? Едни пари се дадоха и нито облаци, нито дъжд??
  • 9
    3
    Русенец
    Огромните хиляди тирове към и от Дунав мост преминават по бул. България през южните русенски квартали, вдигат денонощно шум, рушат асфалта, замърсяват въздуха. Докога?
  • 9
    2
    Аха
    Изобщо трябва да ги забранят тези тирове. Товарните превози трябва да са на ЖП релси. Ама то трябва и акъл.
  • 14
    1
    Мда
    Най-после се сетиха. Жегите са от доста дни, ама кой, кой да им каже!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...