Спипаха тонове фалшиви перилни препарати при акция на полицията

1

Двама души са задържани

При специализирана полицейска операция, проведена миналата седмица, в района на булевард „Ботевградско шосе“ в столицата, служителите на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) задържаха двама души за нелегално прехвърляне на стоки без документи за произход. Операцията беше проведена в сътрудничество с криминалисти и икономически полицаи от Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) - Видин.

Полицейска акция в София

В хода на полицейските действия, реализирани миналата седмица, служители на СДВР забелязали прехвърляне на кашони от товарен в лек автомобил в района на булевард „Ботевградско шосе“. При проверката се установило, че в товарния автомобил се превозва голямо количество перилни препарати в кашони, без документи за произход и покупка.

Опит за подкуп

Един от водачите се опитал да даде подкуп в размер на 1000 лева на служители от Пето районно управление (РУ), за да осуети проверката на микробуса. При инспекцията полицаите открили около 3500 литра течен перилен препарат, съдържащи се в над 150 кашона с пластмасови туби с вместимост 6 литра, обозначени с надпис на популярна марка. В микробуса също така били намерени 20 кашона с метални туби с различна вместимост, етикирани като „зехтин“. В лекия автомобил са открити още 5 кашона с туби, пълни с течност, за която няма необходимите документи.

Следи водещи към Видин

Разследването довело полицаите до Видин, където на 2 август в работата по случая се включили криминалисти и икономически полицаи от ОДМВР - Видин. При проверка в имота на 45-годишен видинчанин, полицаите открили четири палета, всеки с по 80 десеткилограмови опаковки прах за пране с надпис на известни марки. Палетите били натоварени в товарен автомобил с видинска регистрация. В друг товарен автомобил със софийски номер, паркиран на улицата пред имота, били установени стекове с общо 2100 пластмасови бутилки с вместимост 200 мл, отново с надпис на известна козметична марка.

Последващи действия

При неотложно претърсване в складово помещение, наето от мъжа, били открити още 288 пластмасови туби с вместимост 5 литра и 60 десеткилограмови пакета, етикирани с известни марки за перилни препарати. Стоката е иззета по надлежния ред.

Образуване на досъдебно производство

Съвместната спецоперация на СДВР, Пето РУ и ОДМВР - Видин доведе до образуване на досъдебно производство по чл. 304а и чл. 172б от Наказателния кодекс. След доклад в Софийската градска прокуратура, 44-годишният мъж, опитал се да подкупи служители, е с обвинение и мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа, а вторият е бил разпитан и освободен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари