Спипаха служител, докато краде гориво от цистерна на „ЛУКОЙЛ БЪЛГАРИЯ"

0

Незаконна схема за източване на гориво бе разкрита край Бургас

Служители на отдел "Икономическа полиция" към Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи - Бургас разкриха мащабна операция за кражба на пропан-бутан. Инцидентът се разигра на 8 октомври 2024 година около 21:00 часа в близост до село Миролюбово, Бургаска област.

Полицейските служители заловиха на местопрестъплението двама мъже - на 49 и 53 години, в момент на прехвърляне на гориво от специализиран автомобил-газовоз към микробус марка "Форд Транзит". Газовозът, собственост на "НЕФТОХИМ - ТРАНСПОРТ" АД, е бил свързан чрез маркучи към микробуса, който е бил специално пригоден за съхранение и транспортиране на пропан-бутан.

Разследването разкри, че 53-годишният шофьор на специализирания автомобил е извършвал длъжностно престъпление, като е присвоявал гориво от поверения му газовоз с цел лично обогатяване. Специализираният автомобил е собственост на "ЛУКОЙЛ БЪЛГАРИЯ" ЕООД и е бил използван за транспортиране и доставка на пропан-бутан до фирмени бензиностанции.

В хода на полицейската операция са задържани трима души - шофьорът на газовоза, 49-годишният шофьор на микробуса и неговият 61-годишен спътник. Задържането им е било за срок до 24 часа.

По случая незабавно е образувано досъдебно производство по член 201 от Наказателния кодекс. Извършени са множество разпити на свидетели и процесуално-следствени действия. В резултат на тези действия са иззети значителни количества пропан-бутан, съхранявани незаконно в автомобили и други приспособени за целта места.

Особено тревожен е фактът, че незаконното съхранение на големи количества пропан-бутан представлява сериозна заплаха за живота и здравето на гражданите поради високата запалимост и експлозивност на веществото.

Шофьорите на специализирания автомобил и микробуса са привлечени като обвиняеми и им е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа. Разследването по случая продължава, като се очаква разкриването на допълнителни подробности около престъпната схема.

Този случай повдига сериозни въпроси относно сигурността при транспортирането и съхранението на опасни вещества, както и за необходимостта от по-строг контрол върху дейността на фирмите, занимаващи се с подобна дейност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари