Спипаха надрусана шофьорка в Русе

1
34-годишна жена от Русе задържана след положителен тест за наркотици на ул. "Мария Луиза"
34-годишна жена от Русе задържана след положителен тест за наркотици на ул. "Мария Луиза"

34-годишна жена от Русе задържана след положителен тест за наркотици на ул. "Мария Луиза"

На 26 август около 15:00 часа на улица "Мария Луиза" в Русе е извършена проверка на лек автомобил "Ситроен С3" от екип на Първо районно управление на МВР - Русе. При проверката е установено, че водачът на автомобила е 34-годишна жена от Русе. В хода на проверката, служителите на реда са извършили тест за употреба на наркотици с техническо средство, което е показало положителен резултат за метамфетамин.

След установяването на нарушението, документите за случая са били съставени от униформените, като водачът е придружен до медицинско заведение, където е дала кръвни проби за анализ. По случая е образувано бързо производство по описа на Първо РУ, с оглед престъпление по член 343б, алинея 3 от Наказателния кодекс.

Положителният тест за употреба на наркотици и последвалото задържане подчертават сериозността на проблема с шофьори, които управляват автомобили под въздействието на психоактивни вещества. Случаят е още едно доказателство за нарастващата нужда от засилени мерки за контрол и безопасност на пътя, особено в светлината на зачестилите подобни инциденти в Русе и страната.

Очаква се анализът на кръвните проби да потвърди резултата от дрегера, след което прокуратурата ще предприеме необходимите правни действия спрямо нарушителя. Според член 343б, алинея 3 от Наказателния кодекс, водачите, управляващи моторно превозно средство под въздействието на наркотични вещества или техните аналози, могат да бъдат наказани с лишаване от свобода от една до три години и глоба от 500 до 1500 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    3
    Месаро
    А току-що приеха закон ушевите сФине да не могат да бъдат тествани за дрога!
  • 9
    2
    Бжцьгххй
    17 годишен моторист!!!!! Вах,бе!!!Този е потенциален убиец на пътя!!! Стига врче с тези изроди!!!! Да бъдат най-строго наказани!!!! Само бой,бой и пак бой!!!!!
  • 17
    1
    Аз
    Засилен контрол . По улици и пътища да има полиция. Глоби и лишаване от правоуправление на МПС завинаги. Стига ги галихте тия пътни убийци, бе!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари