Спипаха голяма пратка на анаболни стероиди на Дунав мост

0

1400 ампули и 17 520 таблетки са открити в тайници на куриерски микробус

В ранните часове на 9 октомври 2024 година, граничните служители на пропускателния пункт Гюргево - Русе предотвратиха опит за внос на значително количество забранени допинг субстанции. При рутинна проверка на микробус с български регистрационен номер, извършващ куриерска дейност, бяха открити нелегални пратки с високорискови анаболни стероиди.

Инцидентът се разигра около 07:30 часа, когато 58-годишен български гражданин, шофьор на куриерския микробус, се е опитал да премине границата от България към Румъния. По време на щателния контрол, граничните служители попаднаха на три подозрителни картонени кутии.

При по-детайлна инспекция на пратките, властите установиха наличието на общо 1400 ампули и 17 520 таблетки, класифицирани като високорискови допинг вещества според румънското законодателство. Стойността на заловената контрабанда се оценява на над 165 000 леи (приблизително 33 000 евро).

Откритите субстанции попадат в категорията на високорисковите анаболни стероиди, регламентирани от Закон 104/2008 на Румъния. Този нормативен акт определя строги правила за контрол върху производството, разпространението и употребата на допинг вещества.

Граничните власти незабавно конфискуваха откритите материали за по-нататъшно разследване. Срещу водача на микробуса е образувано наказателно производство за престъплението "въвеждане или извеждане от страната, както и внос или износ на високорискови допинг вещества или продукти, съдържащи високорискови допинг субстанции, без разрешение от компетентните органи".

В момента случаят е под юрисдикцията на прокуратурата, която ще определи последващите правни действия срещу заподозрения. Очаква се след приключване на разследването да бъдат предложени съответните законови мерки.

Този инцидент подчертава продължаващите усилия на граничните власти за борба с трафика на забранени субстанции и важността на строгия контрол на границите за предотвратяване на подобни престъпления.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари