Спипаха бус с мигранти след гонка на пътя София - Бургас

0
Задържани са двама българи, като единият от тях е осъждан 25 пъти
Задържани са двама българи, като единият от тях е осъждан 25 пъти Снимка: БТА / Архив

Задържани са двама българи, като единият от тях е осъждан 25 пъти

Районна прокуратура - Пловдив, Териториално отделение - Карлово, наблюдава досъдебно производство за подпомагане на чужди граждани да преминат незаконно през страната.

Инцидентът е станал на 9 юли 2024 година около 21:00 часа в района на бензиностанция на главен път София - Бургас.

Според информацията, полицейски патрул подава сигнал за спиране на товарен бус, който първоначално намалява скоростта, но след това я увеличава, опитвайки се да избегне проверката. Започва преследване, при което бусът удря един от двата преследващи го полицейски автомобила. След около 2 километра, в района на село Васил Левски, бусът е спрян от полицията. В него са открити двама български граждани, а в задната му част - 18 сирийски граждани, които са преминали незаконно на територията на Република България. Сред тях има три малолетни и осем непълнолетни лица.

Задържаните български граждани са били подложени на проверка. Установено е, че единият от тях е осъждан 25 пъти, като последното си наказание е изтърпял през 2023 година.

Действията по разследването продължават, съобщиха от Районна прокуратура - Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари