Спецоперация в Минерални бани: Разследват злоупотреби с евросредства

0
Обискираха имоти, свързани с кмета Мюмюн Искендер
Обискираха имоти, свързани с кмета Мюмюн Искендер

Обискираха имоти, свързани с кмета Мюмюн Искендер

Антикорупционна акция в община Минерални бани.

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) проведе мащабна операция в хасковската община Минерални бани. Разследващите влязоха в сградата на общинската администрация и в имоти, свързани с близки на дългогодишния кмет Мюмюн Искендер.

Според източници, запознати със случая, в Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (МВР) - Хасково са разпитани кметът Искендер, негови близки и служители от общината. Очаква се най-малко четирима от тях да бъдат задържани за 24 часа, информира NOVA.

Операцията започна рано сутринта, малко след началото на работния ден. Докато екип на КПКОНПИ влизаше в общинската сграда, друг екип, съставен от полицаи и жандармеристи, се отправи към хотелите, собственост на сина и дъщерята на Искендер. По това време кметът се намираше извън страната, но по-късно се завърна в общината.

При пристигането си Искендер коментира ситуацията: "Имам повикване от тези, които са пренаселили общината, че трябва да ги удостоя с тази чест да се върна от Турция, че имало някакви проверки."

Неофициална информация сочи, че разследването е насочено към евентуални злоупотреби както с европейски средства, така и с бюджетни пари. Кметът Искендер обаче изрази увереност в своята невинност: "Нямам притеснения, защото всичко многократно е проверявано. Цялото ми семейство, с всичките роднини. В общината от години насам не мога да се отърва от всякакви проверки. Мисля, че са объркали общината."

Важно е да се отбележи, че Мюмюн Искендер е единственият общински кмет в Хасковска област, който публично е заявил подкрепата си за почетния председател на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмед Доган. Тази връзка привлече вниманието на политическите кръгове и акцията бързо стана тема на обсъждане в Народното събрание.

Реакцията на ДПС не закъсня. Председателят на партията Джевдет Чакъров коментира ситуацията така: "В тази ситуация е повече от видно, че това е предизборна бухалка за създаване на психоза и за натиск."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    баце
    Дерибей м ам ка им крадлива не се наситиха да крадат
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари