Спецоперация на "Икономическа полиция" в Пловдив

2
Задържани са двама мъже и една жена
Задържани са двама мъже и една жена

Задържани са двама мъже и една жена

При специализирана операция, проведена от екипи на пловдивския отдел "Икономическа полиция", са задържани 32-годишна жена и двама криминално проявени и осъждани мъже на 41 и 59 години. Според информацията, която довела до арестите, те участвали в схема за изготвяне и укриване на предмети, предназначени за нерегламентиран достъп до данни на чужди платежни документи както в страната, така и в чужбина.

След постъпване на сигнал и провеждането на разследване, властите извършили претърсвания на три частни адреса и един лек автомобил. В резултат на тези действия са открити и иззети множество веществени доказателства, свързани с престъпната дейност на групата. Сред тях са били намерени елементи за направата на така наречените "скимери" - устройства, които се поставят на банкомати с цел нерегламентирано извличане на данни от банкови карти. Откритите доказателства включват платки, четци, микрокамери, пластики и други компоненти, които показват мащаба на незаконната дейност.

След ареста, на тримата задържани са повдигнати обвинения. Те остават в ареста за срок до 72 часа, като разследването продължава. Очаква се да бъдат извършени допълнителни експертизи на иззетите материали, както и да се установи дали има други замесени лица в схемата.

Органите на реда подчертават, че подобни схеми за кражба на данни от платежни документи представляват сериозна заплаха както за потребителите, така и за финансовите институции. Тези устройства се използват, за да копират данните от магнитната лента на банкови карти, които след това се използват за незаконни транзакции или изтегляне на средства.

Специалисти предупреждават гражданите да бъдат внимателни при използването на банкомати и да проверяват за необичайни елементи или устройства, които може да са прикрепени към машините. Ако забележат нещо съмнително, е препоръчително незабавно да сигнализират на властите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари