Специализирана полицейска операция в Перник

0
Акцията обхвана заложни къщи, автоморги и питейни заведения в областта
Акцията обхвана заложни къщи, автоморги и питейни заведения в областта Снимка: МВР

Акцията обхвана заложни къщи, автоморги и питейни заведения в областта

Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) - Перник, съвместно с дирекция "Жандармерия", проведе мащабна специализирана операция на територията на Пернишка област. Акцията, осъществена вчера, бе насочена към няколко ключови области на престъпна дейност и обществена безопасност.

Основните цели на операцията включваха борба с битовата престъпност, противодействие на разпространението и употребата на наркотични вещества, подобряване на пътната обстановка и засилване на полицейското присъствие в райони, определени като уязвими.

По време на акцията бяха извършени проверки в различни обекти, включително:

  • 8 заложни къщи и дружества за бързи кредити
  • 6 рискови обекта, заподозрени в търговия с гласове
  • 5 пункта за изкупуване на черни и цветни метали
  • 6 автоморги
  • 15 питейни и увеселителни заведения

Освен това, служителите на реда осъществиха контрол на 176 моторни превозни средства и 8 лица с криминални прояви. В резултат на тези действия бяха съставени 4 протокола за предупреждение по член 65 от Закона за Министерството на вътрешните работи.

Операцията доведе до започването на 4 бързи производства и задържането на четирима души за срок до 24 часа. Трима от задържаните са заподозрени в притежание на наркотични вещества - марихуана и амфетамин. Четвъртият е задържан за управление на автомобил след употреба на наркотици.

От ОДМВР - Перник съобщиха, че засиленият контрол ще продължи през целия месец октомври, като част от усилията за поддържане на обществения ред и сигурност в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари