Спецакция на ГДБОП в Свети Влас

1

Задържани са трима души

Пресцентърът на МВР съобщи за успешната реализация на специализирана операция, проведена от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) на територията на Свети Влас. В хода на операцията са задържани трима души, които са заподозрени в участие в организирано престъпно сдружение за разпространение на наркотици.

Според информация от пресцентъра на МВР, операцията е била резултат от дългосрочно разследване, целящо разкриването и неутрализирането на престъпната група. По време на акцията са извършени обиски, огледи и претърсвания на автомобили и адреси, свързани със задържаните лица.

Иззети наркотични вещества и пари

В хода на обиските и претърсванията, разследващите са намерили и иззели значителни количества наркотични вещества и парични суми. По данни на МВР, конфискувани са над 800 грама марихуана и 13 грама кокаин. Освен наркотиците, от задържаните са иззети и банкноти в различни валути, включително левове, евро и долари, на обща стойност близо 40 000 лева. Допълнително, разследващите са конфискували и девет мобилни телефона, които се предполага, че са използвани в престъпната дейност.

Свидетелски разпити и прокурорски постановления

В рамките на разследването са разпитани свидетели, които са предоставили ценна информация за дейността на престъпната група. С постановление на прокурор на задържаните е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа. На тримата задържани са повдигнати обвинения за участие в организирано престъпно сдружение и разпространение на наркотици.

Продължаващи действия на разследващите

Действията на разследващите по случая продължават, като се очаква допълнителна информация и разкрития по отношение на дейността на престъпната група. От МВР подчертават, че операцията в Свети Влас е част от по-широката стратегия за борба с организираната престъпност и наркотрафика в страната.

Пресцентърът на МВР изрази благодарност към гражданите за съдействието и подчерта важността на общественото сътрудничество в борбата с престъпността. МВР призовава всички, които разполагат с информация за подобни престъпни дейности, да я предоставят на компетентните органи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари