Спасители: Апелираме да има плажна полиция, българинът разбира от глоби

4
Почиващите масово не спазват препоръките за плажуване и флаговата сигнализация
Почиващите масово не спазват препоръките за плажуване и флаговата сигнализация Видео: NOVA

Почиващите масово не спазват препоръките за плажуване и флаговата сигнализация

В разгара на летния туристически сезон спасителите на Варненския плаж за поредна година алармират за нарушения на дисциплината от страна на плажуващите. Масово се наблюдава неспазване на препоръките и флаговата сигнализация, което създава сериозни проблеми за безопасността.

Росина Минкова, редовен посетител на плажа, споделя пред NOVA своите наблюдения: „Аз горе-долу съм всеки ден на плажа и мога да твърдя, че хората не се съобразяват с нищо - нито с чистотата на плажа, нито със сигнализацията”. Това потвърждава и Стоян Стоянов, който също е свидетел на многобройни нарушения: „Ако не се спазват правилата - какъв плаж ще бъде? Но като гледам, не се спазват”.

Спасителите са принудени да се справят с все по-чести инциденти в морето. Добрин Добрев, един от спасителите, разказва: „Инцидентите в морето стават все по-често и се налага да помагаме на повече хора с всяка изминала година. По-често има хора, които са пили алкохол и идват от бара. Те са малко по-несъобразителни с вълните, с дънните ями, когато има. Молим ги, свирим им да излязат, но те ни отказват и доста често се е случвало такива хора, на които свирим няколко пъти, след някоя друга минута да влизаме, за да ги спасяваме”.

Не липсват и сериозни конфликти на плажа, споделя Добрев: „Груби думи са ни изричали и са ни налитали на бой”. Водните гардове за пореден път призовават за въвеждането на плажна полиция по Черноморието: „Нашия апел е да има плажна полиция по Черноморието. Българинът разбира от глоби и когато му се направи една санкция, затова, че влиза на червен флаг, мисля, че ще започнат да бъдат по-внимателни”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    към интервюираните
    То анархията е вече надтанена отдавна,но по интересно е да се направи проучване кой не изпълнява и нагрубява спасителите? Май са повечето от места където се говори с акцент зад Плвен към София и около Благоевградско,Монтанско,Врачанско.Къде да се давят? Нямат море,нямат Дунав.Нямат страх и са най важни в Българско.
  • 2
    5
    Мнение
    Морето и плажовете отдавна не са на хората.Те са иззети от мутри,политическа номенклатура и организираната престъпност с кръговете от фирми около тях с цел генериране на басносливни печалби.Алчноста им е пословична.Малко хора знаят какво е да отидеш ей така сам на "шофьорският плаж".Той вече почти го няма.Там е сниман оркестър без име.Малко хора знаят какво е да пътуваш покрай морето и със часове да го виждаш със плажове и дюни.Сега зяпаш сгради и хотели.Мслко хора знаят че можеш да идеш на плаж и да нв плащат две,три дневни надници за стол от пластмаса и подарен рекламен чадър.Малко хора знаят какво е да вървиш по плажна ивица часове и да не си притеснен от никой и да си сам с гаджето.Около теб дюни и характерни храсти,растителност и пейзажи.Просто настана УЖАС.Мъчат се да вземат и морето и да го отнемат от хората.В едно съм сигурен.Морето винаги си връща това което му е отнето и изхвърля всичко което е боклук и му е ненужно и му вреди.Ние хората вече в неговата природа сме вид отпадък.Побесняха и ще е за главата им.Нямат мира докато не унищожат,съборят изкормят.Докъде са я докарали.Върху саркофаг от хилядолетие където е лежал мъртвец да хапват,пииват и вдигат наздравица.Визирам саркофага според медиите намерен на св.Константин и Елена ,публикувани снимки има за що е служил.Не знам що стана с тоз народ? Тежко ни и горко на нас хората и държавата ни с такива хора и такава олимпиада като сегашната във Франция.
  • 2
    4
    То хубаво,
    А ще има ли милиция при най-големите престъпници, тия в народното събрание? Да се подредят така: депутат – милиционер, депутат – милиционер?
  • 3
    3
    А бе
    Водните атракциони са заели морето и като влезеш да гърдите почват да ти свирят, дори при тихо море. Не можеш да влезеш на дълбоко, да не те блъсне някой джет. Все едно си на басейн.
  • 5
    2
    Дааааа
    Трябва да има навсякъде полиция!!! Престъпници навсякъде!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари