Спасител от Варна залови крадец на плажа

1
След бърза реакция и гонитба, крадецът беше задържан и предаден на полицията
След бърза реакция и гонитба, крадецът беше задържан и предаден на полицията Снимка: БНТ

След бърза реакция и гонитба, крадецът беше задържан и предаден на полицията

На Южния плаж във Варна се разигра драматична сцена, когато спасител залови крадец, който отмъкна чантата на летовник. След бърза реакция и гонитба, крадецът беше задържан и предаден на полицията.

Престъпникът е осъждан за кражби и не е на почивка

Инцидентът се случи, когато един от летовниците в морето забеляза, че чантата му е изчезнала. Виковете му привлякоха вниманието на спасителя Никола Калчев, който веднага забеляза бягащия с чантата мъж и го подгони. "Аз го подгоних, той метна чантата назад, следях го и го хванах, докато полицията не ни намери и ни спряха за разпит двамата", разказва Никола Калчев.

Задържаният мъж е на 59 години от Благоевград и е осъждан за кражби. Очевидно не е дошъл във Варна за лятна почивка, а за да продължи престъпната си дейност.

Опити за осуетяване на задържането

След като крадецът беше заловен, на мястото пристигнаха неговите съучастници, които се опитаха да предотвратят задържането му. "След това дойдоха негови синове и негови приятели, започнаха да се блъскат в полицаите, да заплашват и мен и тях. Казваха, че той нищо не е направил, да го оставим на мира. Многократно съм ги виждал", обяснява Никола Калчев пред БНТ.

Кражбите на плажа са често срещани

Наемателят на Южния плаж, Дирон Ръсовски, потвърди, че кражбите са често срещано явление. "Да не кажа всеки ден, но през ден имаме сигнали от граждани за такива действия на крадци. Крадците вземат това, което има налично", споделя Ръсовски. Той обяснява, че обикновено крадците на плажа не действат сами, а са част от организирани групи. "Това са групи, които са организирани, има съгледвачи, има хора, които вършат, така да се каже, черната работа", добавя той.

Полицията провежда специализирани операции

От полицията съобщиха, че провеждат специализирани операции по сигнали за кражби на плажа и че има задържани лица. Те подчертават важността на бдителността и призовават гражданите да докладват съмнителни действия незабавно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари