Спасиха мъж с над 5 промила алкохол в Чехия

0
Той е бил открит до 14 празни бутилки от водка
Той е бил открит до 14 празни бутилки от водка

Той е бил открит до 14 празни бутилки от водка

Млад мъж оцелява след тежко алкохолно отравяне в Чехия.

В Чешкия град Бърно местната полиция откри 30-годишен мъж в критично състояние, след като е консумирал голямо количество алкохол. Мъжът бил намерен заспал до 14 празни бутилки от водка, съобщават от полицията на страницата си във Фейсбук.

След направен алкохолен тест с дрегер, в дъха му били измерени 5,43 промила алкохол – стойност, която експертите определят като фатална. Въпреки това, мъжът оцелява почти по чудо.

Полицията в Бърно реагирала незабавно и повикала спешен лекар, който оказал първоначална помощ на място. Малко по-късно мъжът бил транспортиран до болница за допълнително лечение.

Ръководителят на фирмата, за която работи пострадалият, се свързал с полицията и съобщил, че служителят му, който обикновено е трудолюбив и надежден, не се е явявал на работа от две седмици. Органите на реда открили мъжа в неизползвано помещение на територията на фирмата.

Концентрацията на алкохол в кръвта, измервана в промили, може да бъде фатална при определени нива. Животозастрашаващи симптоми на отравяне се появяват при около 3,0 промила, докато концентрации между 4,0 и 5,0 промила могат да бъдат смъртоносни. Над 5,0 промила обикновено се считат за фатални.

Въпреки изключително високото ниво на алкохол в кръвта, мъжът от Бърно оцеля, което медицинските специалисти определят като истинско чудо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари