Спасиха 10 българи от аварирала ветроходна лодка в Егейско море

0
Спасителната операция е преминала гладко и без допълнителни усложнения
Спасителната операция е преминала гладко и без допълнителни усложнения

Спасителната операция е преминала гладко и без допълнителни усложнения

Десет български граждани бяха спасени днес от аварирала ветроходна лодка край гръцкия остров Скопелос в западната част на Егейско море, съобщава гръцкият вестник "Катимерини".

Инцидентът е станал, когато туристическа ветроходна лодка е подала сигнал за помощ SOS поради проблем с руля. Според местния новинарски сайт Skiathoslife.gr, сигналът е бил подаден около 12:00 часа на обед. На помощ веднага се е отзовал плавателен съд на компанията „Сийджет“ (Seajet), който е минавал наблизо. Бреговата охрана също е реагирала незабавно на сигнала и се е отправила към мястото на инцидента.

След успешната интервенция, ветроходната лодка е била изтеглена, а десетимата пътници на борда, които са български граждани, са добре и не са пострадали. Властите потвърдиха, че всички пътници са в добро здравословно състояние и няма нужда от медицинска помощ.

Спасителната операция е преминала гладко и без допълнителни усложнения, благодарение на бързата реакция на бреговата охрана и помощта на плавателния съд на „Сийджет“. Според информацията, ветроходната лодка е била наета от групата българи за пътуване до Северните Споради.

Този инцидент подчертава важността на бързата реакция и координация между различните спасителни служби при морски инциденти. Благодарение на тяхната професионалност и ефективност, животите на десетте български граждани бяха спасени и те ще могат да продължат своето пътуване безопасно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари