SpaceX праща пет кораба без екипаж до Марс в близките две години

1
Ако тези кораби кацнат безопасно, то мисиите с екипаж могат да бъдат осъществени след 4 години
Ако тези кораби кацнат безопасно, то мисиите с екипаж могат да бъдат осъществени след 4 години

Ако тези кораби кацнат безопасно, то мисиите с екипаж могат да бъдат осъществени след 4 години

Компанията „Спейс Екс“ планира да изпрати пет космически кораба без екипаж към Марс в рамките на следващите две години. Това обяви нейният главен изпълнителен директор Илон Мъск в публикация в социалната медийна платформа „Екс“ в неделя, цитирана от агенция „Ройтерс“.

Мъск посочва, че ако всички тези кораби успеят да кацнат безопасно на червената планета, то мисиите с екипаж могат да бъдат осъществени след четири години. Въпреки това, при възникване на трудности, плановете за пилотирани мисии ще бъдат отложени с още две години.

Основателят на „Спейс Екс“ също така подчертава, че независимо от резултата на тези безпилотни мисии, компанията планира да увеличи значително броя на корабите, които ще бъдат изпращани към Марс, използвайки всяка възможност за транзит между Земята и Марс.

По-рано този месец Мъск вече беше споделил в публикация в „Екс“, че първите кораби без екипаж ще бъдат изстреляни след две години, когато се открие следващият прозорец за трансфер между Земята и Марс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари