Социалните работници излизат на протест

0
Пред сградата на Министерството на труда и социалната политика ще се проведе митинг в 12:00 часа
Пред сградата на Министерството на труда и социалната политика ще се проведе митинг в 12:00 часа Снимка: Красимир Кръстев, БТА / Архив

Пред сградата на Министерството на труда и социалната политика ще се проведе митинг в 12:00 часа

Работници от Агенцията за социално подпомагане на протест за повишение на заплатите.

Работници и служители от Агенцията за социално подпомагане ще се съберат на протестен митинг пред сградата на Министерството на труда и социалната политика в 12:00 часа. Организатор на събитието е Синдикатът на административните служители „Подкрепа“, който настоява за незабавно увеличение на заплатите.

Недоволство от ниските заплати

Председателят на Синдиката, Кремена Атанасова, напомни, че по време на последното редовно правителство възнагражденията на социалните работници бяха повишени с 200 лева на човек, което обаче не покрива исканията за 30-процентов ръст. Атанасова подчерта, че сегашните условия са крайно незадоволителни:

„Редовното правителство последното увеличи заплатите с 200 лева на човек на социалните работници, което е крайно недостатъчно. Към момента в системата се назначават хора с 1050 лева брутна заплата, което е около 850 лева чисто. Няма как работещите там да са удовлетворени от възнагражденията си“, заяви тя пред БНР.

Готовност за стачни действия

Синдикатът е категоричен, че ако искането за повишение на заплатите не бъде изпълнено, служителите са в готовност да обявят безсрочни ефективни стачни действия. Това може да доведе до спиране на важни услуги, предоставяни от Агенцията за социално подпомагане, включително отпускането на помощите за отопление и еднократните помощи за учениците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Гост
    Като не са доволни на 850лв.чисто ,в частните фирми в производството ,ги чакат с нетърпение за 900,1000лв.чисто ,но в доста от тях се работи под открито небе ,няма климатичета и офисчета.На който не му отърва молбата за напускане ,такъв е принципа на развития капитализъм и пазарната икономика.За по малко пари се предлага ,,по лесна ,,работа в оранжерия ,8часа на 50,60 градуса температура ,или ако искате по хладна обстановка скъпи държ.служители,напр.в хладилни камери за месо в хран .вериги при =18градуса под нулата за да видите как се дават пари там ,за да ви се охладят страстите за пари ,и да си седите доволни на д.петата и на тези възнаграждения.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари