Социалистите празнуват 133 години на Бузлуджа

0

Обединението на левицата е неизбежно, заявиха от БСП

На 133-годишнината от организираното социалистическо движение в България, временно изпълняващият длъжността председател на БСП Атанас Зафиров призова всички истински социалисти да се присъединят към партията. Това изявление беше направено в ефира на NOVA, където Зафиров подчерта значението на единството в левия спектър на политическото пространство.

Обединение на левите партии

Зафиров съобщи, че предния ден е подписано общо Обръщение към българския народ от 17 леви партии, което подчертава тяхното намерение за обединение и съвместна работа в предстоящите избори. „Дадохме ясна заявка лявото да бъде основен политически фактор в управлението на страната“, каза Зафиров. Той добави, че процесът на консолидация вляво е необратим и че обединените леви ще се явят на изборите, за да станат първа политическа сила или основна алтернатива на съществуващия модел „ГЕРБ“.

Бузлуджа - символ на социалистическото движение

Зафиров отбеляза значимостта на историческото място Бузлуджа за всички социалисти, като подчерта, че това е мястото, където е поставено началото на организираното социалистическо движение в България. „Всеки социалист трябва да я носи в сърцето си, да може да превъзмогва и личните си страсти, страхове и притеснения“, заяви той. Зафиров изрази увереността си, че обединението на левите е необходимо за постигане на общите им цели и идеали.

Силни думи и нови надежди

Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“, също се включи в празничното събитие на Бузлуджа. Той подчерта важността на единството сред левите партии и добави, че обединението тръгва заедно към изборите. Гуцанов изрази надежда, че БСП и левицата ще успеят да променят България към по-добро, като заяви: „Напред и нагоре – и къде по-добре от Бузлуджа.

Кристиан Вигенин, заместник-председател на БСП и ръководител на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, също се изказа по време на събитието. Той отбеляза, че България има нужда от силна левица, която да бъде истинска алтернатива на съществуващата политическа система. Вигенин сравни ситуацията в България с левия феномен във Франция, като заяви, че когато левите хора имат кауза, те могат да постигат успехи.

Визия за бъдещето

Според Вигенин, документът, подписан от левите формации, обвързва всички с обща работа по управленските приоритети на страната. Той подчерта, че обединението трябва да донесе резултати не само за левицата, но и за цялата страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    112
    Всички хора във Варна ,знаят ,че Гуцанов е ПРЕСТЪПНИК ! А той пледира за шеф на БСП ?
  • 2
    3
    123
    Жалка гледка са. Оредели са, като нацистите в украйна. Свършено е с тях.
  • 2
    2
    Оная с косата
    Първо обаче ще намина през някой гей прайд да се видя с ДеБил-ПеПерастите
  • -2
    1
    Оная с косата
    Очаквам ви с нескрит интерес, уроди гнусни!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари