Служителите на МВР се готвят за протест

0
Полицаите искат 20% увеличение над средната работна заплата
Полицаите искат 20% увеличение над средната работна заплата Снимка: БТА / Архив

Полицаите искат 20% увеличение над средната работна заплата

Служителите на Министерство на вътрешните работи (МВР) обявиха протестна готовност поради съмнения относно реализацията на обещаното увеличение на възнагражденията в сектора. Информацията бе потвърдена от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Очаквани възнаграждения според новата формула

Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Илия Кузманов разкри детайли за планираните възнаграждения. Според новата формула, най-ниското базово възнаграждение в системата на МВР се предвижда да достигне 2000 лева. За служителите с висше образование се планира заплата с 20 процента над средната работна заплата за страната, което представлява между 2300 и 2400 лева.

Настоящо положение и рискове

В момента най-ниското възнаграждение на служител с полицейски правомощия е 1466 лева, уточни Кузманов. В тази връзка той заяви: "Очакваме мигрантска криза, има и политическа нестабилност у нас. Ако някой си мисли, че сигурността на страната може да се обезпечава от служители с 1400 лева заплата, аз го уверявам, че дълбоко греши."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    1
    jrc
    нормално то общ работник в чужбина взема повече
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари