Служебният кабинет се събира на заседание

0
Дневният ред включва осем точки
Дневният ред включва осем точки Снимка: Министерски съвет

Дневният ред включва осем точки

Служебното правителство с премиер Димитър Главчев ще проведе заседание в сряда, като дневният ред включва осем важни точки. Това бе съобщено от пресслужбата на Министерския съвет. Въпреки създалото се напрежение в държавното ръководство и отказа на президента Румен Радев да подпише указа за ново служебно правителство, Главчев продължава да изпълнява задълженията си като министър-председател.

Президентът Радев отказа да назначи ново служебно правителство начело със заместник-председателя на Сметната палата Горица Кожарева-Грънчарова. Причината за това е нейният отказ да смени настоящия служебен министър на вътрешните работи Калин Стоянов. В резултат на това, кабинетът на Димитър Главчев продължава да изпълнява своите задължения, докато ситуацията не бъде разрешена.

Премиерът Димитър Главчев изрази готовност да остане на поста си толкова дълго, колкото е необходимо, за да избегне евентуална конституционна криза. „Предвид създалото се положение и ако това би предотвратило последващ институционален блокаж, заявявам, че съм готов да участвам в конституционната процедура за назначаване на служебен премиер“, коментира той.

Дневният ред на правителственото заседание в сряда включва редица важни точки. Една от тях е свързана с одобрението на участието на България в 19-ото издание на Венецианското биенале за архитектура, което ще се състои от 10 май до 23 ноември 2025 година. Освен това, правителството ще обсъди решение за осигуряване на държавна гаранция за временна експозиция на тема „В окото на бурята. Сецесион в Украйна“, която ще бъде представена в Националната галерия - Двореца и ще включва движими културни ценности.

Началото на правителственото заседание е насрочено за 11:00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари