Служебният кабинет обсъжда откриване на поделение на Русенския университет в Тараклия

0
Кабинетът ще предложи награждаване на Васил Банов и Георги Михов с ордени „Св. св. Кирил и Методий“
Кабинетът ще предложи награждаване на Васил Банов и Георги Михов с ордени „Св. св. Кирил и Методий“ Снимка: БТА

Кабинетът ще предложи награждаване на Васил Банов и Георги Михов с ордени „Св. св. Кирил и Методий“

Служебното правителство на Република България ще проведе утре своето редовно седмично заседание, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. Сред основните точки в дневния ред е обсъждането на проект за постановление, свързано с откриването на поделение на Русенския университет „Ангел Кънчев“ в град Тараклия, Република Молдова. Този ход се очаква да укрепи връзките между България и българската общност в Молдова, като предостави възможности за висше образование на местните студенти.

Правителството ще гласува предоставяне на доброволна вноска към Специалния доверителен фонд на Международния съюз по далекосъобщения

На утрешното заседание се предвижда и гласуване за предоставяне на доброволна вноска към Специалния доверителен фонд на Международния съюз по далекосъобщения (МСД), предназначена за възстановяване на разрушената телекомуникационна инфраструктура в Украйна, пострадала от руската агресия. Размерът на вноската е 34 800 лв., което подчертава ангажимента на България към международната солидарност и подкрепа.

Обсъждане на участие на български военнослужещи в операция на НАТО

Сред важните точки в дневния ред е и проект на решение за разрешаване на участието на военнослужещи от Въоръжените сили на Република България в операцията на НАТО за подпомагане на Украйна в областта на сигурността и подготовката (NATO Security Assistance and Training for Ukraine - NSATU). Това участие ще се осъществява на територията на страните членки на Алианса и ще допринесе за укрепване на сигурността в региона.

Награждаване на Васил Банов и Георги Михов с ордени „Св. св. Кирил и Методий“

Кабинетът ще обсъди и предложение до президента за награждаване на Васил Банов с орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие, както и предложение за награждаване на Георги Михов с орден „Св. св. Кирил и Методий“ втора степен. Тези награди се връчват за значителен принос в областта на културата и образованието, като признание за дългогодишната им дейност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    11
    До 10
    Не е хубаво да започваш с пукницата от сутринта,нещо ти е сгърчила мозъчето
  • 1
    10
    до 6
    Целият русенски окръг от близо 100 населени места няма 140 хил., а само гр.Русе е 40 хил. и е 15-ти по големина град в България.
  • 1
    9
    Явно
    Някои хора имат нужда от помощ в заведението на кака Теменужка Матева.
  • 4
    8
    Академик Петров
    До 7 Да ти кажа, по-жалка от сегашната креатура и подобие на университет, с изплагиатствано име на Университета в град Одрин, ситуирана в малкото миньорско селище от подножието на Ахмак баир, формирана от сливането на "института за конски доктори" и ПУЦ-а(производствено-учебен център) за учители, не познавам.
  • 1
    7
    Абе
    Много "професори" и "академици" се навъдиха в Русе та да коментират. Баш байрактарят им е павликенския мазен селски цървул съвместно с обкръжението му в русенски селскостопански ПУЦ.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари