Сливо поле продава на държавата бивш телчарник в Борисово

0
Общинските съветници ще гласуват предложението за продажба на имота без търг
Общинските съветници ще гласуват предложението за продажба на имота без търг Снимка: Google Street View

Общинските съветници ще гласуват предложението за продажба на имота без търг

Община Сливо поле планира продажба на своя дял от имот, бивш телчарник, разположен в село Борисово. Имотът представлява обособена част от едноетажна масивна сграда, която се намира на терен, собственост на държавата. Сградата се състои от няколко части, като една от тях – с площ от 227,60 кв.м – принадлежи на Общината. За този имот е издаден Акт за частна общинска собственост № 2179 от 19 март 2009 г., вписан в Службата по вписванията в град Русе.

Сградата, в която се намира обектът, е разделена на няколко части, всяка от които е разположена в различни урегулирани поземлени имоти. Частта на Община Сливо поле е разположена в западния край на сградата и е в лошо техническо състояние. През последните 10 години обектът не е бил отдаван под наем и поради нуждата от сериозни ремонтни дейности не представлява интерес за потенциални наематели. Поради това, общинските власти смятат, че е целесъобразно имотът да бъде продаден.

Съгласно Закона за собствеността, при съсобственост със държавата, както е в случая, Общината е длъжна първо да предложи своята част на държавата преди да я продаде на трета страна. Ако държавата откаже да закупи имота, може да се пристъпи към продажба при същите условия на други заинтересовани лица. В този случай държавният собственик е Министерството на земеделието и храните.

Оценката на обекта е изготвена от лицензиран оценител и е определена на 3035 лева без ДДС, като данъчната оценка на имота е 1154,60 лева. В докладната записка, представена пред общинските съветници, е предложено 30% от приходите от продажбата да бъдат използвани за ремонт на социалната и техническата инфраструктура в населеното място. Съветниците ще гласуват решението за продажба на имота на днешното заседание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари