Сливо поле без обществен транспорт до Русе

1
Близо 9000 жители остават без достъп до областния център в почивния ден
Близо 9000 жители остават без достъп до областния център в почивния ден

Близо 9000 жители остават без достъп до областния център в неделя

Жителите на община Сливо поле са изправени пред сериозен проблем с обществените транспортни услуги през почивните дни. В неделя, около 9000 души, живеещи в различните населени места на общината, остават без достъп до автобусен транспорт до областния център Русе. Липсата на автобуси създава значителни затруднения, особено за тези, които разчитат на обществен транспорт, за да достигнат до работни места, здравни услуги или други важни ангажименти.

Проблемът с неделния транспорт вече не е новост за жителите на Сливо поле, но с всяка изминала седмица, той става все по-осезаем. За много от хората, особено възрастните и тези без лични автомобили, липсата на транспорт е причина за сериозни неудобства и дори изолация. Жителите на общината се оплакват, че са принудени да търсят алтернативни начини за придвижване, които често са по-скъпи и неудобни.

"Това е истинско предизвикателство за нас. В неделя нямаме възможност да стигнем до Русе, освен ако не намерим някой с кола, който да ни закара. Не всички можем да си позволим такси или други форми на транспорт, особено когато трябва да пътуваме често," споделя един от засегнатите граждани.

Жителите на Сливо поле настояват за незабавни действия, като се предлага възстановяване на автобусните линии в неделя или осигуряване на алтернативни транспортни решения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    Осман
    Нека първо да довършат Хемус, после магистрала Русе-Търново. Ако от Брюксел отпуснат пари, може и Маглев.Русе-Констаца 30 мин.
  • 7
    8
    До Гвоздейков
    Много добра идея да се удължи жп линията. Много села се обезлюдяват заради транспорта, а селата там са хубави и все още живи и населени
  • 10
    7
    Гвоздейков
    Иситинското решение се казва жп линия Русе-Тутракан. и без друго до Мартен има релси, трябва да се продължат с още 40 км през равно поле покрай Дунава- много живописно ще е и удобно и евтино. За това трябва да настояват хората в Сливо поле. И може да се свърже с линията при Олтеница в Румъния, дори и ферибот за тирове и облекчаване на трафика от Букурещ към Варна през Тутракан.
  • 6
    6
    Alèx
    Дядо ви Ахмед от Сараите ша ви пусне автобуси! Или някой от партия та на айдуците/ДЕ ПЕ СЕ наречена/!
  • -3
    5
    Транспорт
    България има около 5 милиона граждани. Регистрираните леки автомобили сигурно са над 15 милиона. Вижте само софийските номера - превъртяха азбуката сто пъти. Да не говорим пък русенските регистрационни номера - сигурно са над 300 000. Значи всеки има по 3 автомобила. Какво ги правите тези коли - на компоти ли ???
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...