Сливенска ученичка спечели голямата награда на конкурса „Стоян Михайловски"

1
Млади таланти от цялата страна показаха своите умения
Млади таланти от цялата страна показаха своите умения

Млади таланти от цялата страна показаха своите умения

В седемнадесетото издание на Националния ученически конкурс за литературно творчество и журналистикаСтоян Михайловски" взеха участие 70 млади автори от цялата страна. Те представиха общо 84 творби, а допълнително се включиха и 3 журналистически екипа.

Разнообразни теми вдъхновиха младите таланти

Конкурсът беше разделен на възрастови групи, като участниците в литературния раздел можеха да избират между няколко теми. За първа и втора възрастова група бяха предложени "Действията говорят по-силно от думите" и „Боксьорските ръкавици на живота са дяволски големи. Разбира се, съществуват чудеса!". Учениците от трета група творяха по темите „Хора, спрелите минути ме болят" и „Да бъдеш Колумб всеки миг от живота си".

Журналистическият талант също получи признание

В раздел „Журналистика" младите автори работиха по четири теми: "Който няма гръб, най-ниско се навежда", „Самодоволството убива, спира, държи на едно място, удушава движението напред", „Светът е прекрасно място и си струва да се борим за него" и „Има неща по-лоши и от войната".

Престижно жури и победители от цялата страна

Под председателството на поетесата, преводач и редактор Нели Пигулева, журито оцени творбите на участници от градовете Русе, Казанлък, Варна, Велико Търново, Велинград, Кърджали, Плевен, София, Сливен, Стражица, Благоевград и Попово.

Голямата награда, състояща се от плакет „Стоян Михайловски" и парична премия от 300 лева, осигурена от Фондация „Русе - град на свободния дух", беше присъдена на Симона Василева, възпитаничка на Профилираната природо-математическа гимназия "Добри Чинтулов" в град Сливен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари