Следващият прием за яслените групи в община Русе ще бъде на 13 септември

1
Свободните места в детските ясли са 265
Свободните места в детските ясли са 265 Снимка: БГНЕС

Свободните места в детските ясли са 265

На 19 август бяха обявени резултатите от класирането на деца за прием в детските ясли на територията на община Русе. Свободните места в детските ясли са 265, а класирани за прием са 228 деца във всички 9 детски заведения и 3 филиала в общината. На 13 септември предстои следващо класиране, като на 5 септември ще бъдат обявени свободните места.

Приемът на деца в общинска детска ясла е уреден с Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски ясли на територията на община Русе. Дейностите по приема се извършват спрямо предварително изготвен график за всеки месец до края на календарната година, публикуван в електронната система за регистрация на сайта на Община Русе. Самата система класира децата според обявените свободни места в низходящ ред според събраните точки.

Напомняме, че родителите на приетите деца трябва да потвърдят и съответно да докажат с необходимите документи изпълнението на критериите на детската ясла, в която са приети, в рамките на 10 работни дни от датата на класиране. Ако те не са потвърдени в в срок, децата автоматично отпадат от класиране, губят регистрационния си номер, с който са участвали, и могат да кандидатстват отново в следващи класирания с нов номер и ново заявление. В 30-дневен срок след изтичане срока на потвърждаване, децата трябва да постъпят в детската ясла, съгласно нормативните изисквания. Деца, непостъпили в този срок, отпадат автоматично от системата. Те може да участват отново с нов входящ номер и ново заявление в следващи класирания.

За да кандидатстват за прием в детска ясла, е необходимо родителите задължително да се регистрират в електронната система за централизирано класиране за прием през сайта на Община Русе - раздел „Здравеопазване“, или тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари