Слави Трифонов: Изказването на Николоски е унизителна глупост, която историята ще изтрие

0
Дипломатически скандал: Македонски вицепремиер критикува липсата на македонското знаме в София
Дипломатически скандал: Македонски вицепремиер критикува липсата на македонското знаме в София Снимка: Facebook

Дипломатически скандал: Македонски вицепремиер критикува липсата на македонското знаме в София

Дипломатическо напрежение се разрази между България и Република Северна Македония след скорошното посещение на македонския президент Гордана Силяновска-Давкова в София. Вицепремиерът и министър на транспорта на Северна Македония Александър Николоски остро разкритикува българския президент Румен Радев за липсата на македонското знаме по време на срещата.

В емоционално изявление Николоски заяви: "Заставам зад всичко, което казах, а именно, че е некултурно, неприлично и нецивилизовано президентът на една държава да ви посети и да не го почетете, като поставите знамето на държавата, която представлява. Няма оправдание за Румен Радев, защото не е поставил македонското знаме по време на посещението на Гордана Силяновска-Давкова като президент на Македония."

Тези думи предизвикаха бурна реакция сред българските политици и общественици. Сред тях бе и известният шоумен и политик Слави Трифонов, който сподели мнението си по темата в социалната мрежа Facebook.

Трифонов подчерта дълбоката си емоционална връзка с Македония, припомняйки личен спомен от ученическите си години: "Като бях дете, като бях много малък, се явих на един конкурс по история. Мисля, че бях в седми клас. Падна ми се да пиша за прабългарите, но когато се явих пред комисията, те ми зададоха следния въпрос, само да отбележа, че тъй като съм възрастен, това беше по социалистическо време. Та, комисията ми зададе следния въпрос: как може с една дума да унищожим претенциите на македонците, че Самуил не е български цар? И аз бях много горд със себе си, че се сетих за отговора и с гордост казах: Василий Втори Българоубиец."

Той също така подчерта силната емоционална реакция на публиката при изпълнение на български народни песни от македонския край, споменавайки заглавия като "Назад, назад моме Калино", "Кога зашумят шумите", "Болен ми лежи Миле Попйорданов" и "Йовано Йованке".

Трифонов акцентира върху политическото значение на въпроса с Македония, заявявайки: "Ние свалихме правителството на Кирил Петков заради Македония!" Той повтори това твърдение, подчертавайки неговата важност.

Завършвайки своето изявление, Трифонов изрази подкрепата си към българите, живеещи в момента в Северна Македония, и определи изказването на Николоски като "унизителна глупост, която историята ще изтрие".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Ебачът на Путин
    Николски и останалите сръбски подлоги-PDрасти в РСМ, избиват комплекси като преекспонират някакъв проблем със знамето. Понеже водят просръбска и антибългарска политика, която е пречка за влизането им в ЕС, те всячески искат да хвърлят кал по България с цел ние да се откажем от нашите интереси в тяхна полза, да им еба майката.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари