Слави Ангелов: В последните години Халкидики е яко атакуван от най-простите българи!

1
Има още какво да покажем и досъсипем
Има още какво да покажем и досъсипем Снимка: Слави Ангелов / Facebook

Има още какво да покажем и досъсипем

Полуостров Халкидики, някога считан за едно от най-красивите и спокойни места в Гърция, вече няма нищо общо с образа си от преди две десетилетия. Това отбелязва известният журналист Слави Ангелов, който години наред следи и анализира ситуацията в южната ни съседка. Според него трансформацията на Халкидики е рязка и негативна, като основен фактор за това са новите туристи, които започнаха да посещават региона през последните години.

Ангелов разказва за негативните промени в обслужването, цените, отношението към туристите и цялостните условия. Мястото, което преди 20 години привличаше ценители на гръцката култура и природа, днес се е превърнало в зона на напрежение и конфликти, провокирани основно от посетители от Балканите.

Особено тревожен е фактът, че полуостровът е станал сцена на престрелки и побоища между българи. Последният инцидент в нощен бар е още едно доказателство за това как Халкидики се „побългарява“, както посочва Ангелов. Според него причината за тези инциденти е ниското културно ниво на новите туристи, които идват от България, Сърбия, Македония и Румъния.

През последните седем-осем години полуостровът е "атакуван яко от най-простите" хора, казва журналистът, което неизбежно води до спад в качеството на туристическите услуги и увеличаване на напрежението между местните и посетителите.

Ангелов посочва, че ситуацията на Халкидики се доближава до тази в Паралия Катерини, Аспровалта и Офринио – места, които също страдат от масовия наплив на непретенциозни туристи. Той добавя, че до момента българите там не са предизвиквали престрелки, но „има още какво да покажем и да досъсипем“.

Журналистът се надява, че участниците в инцидентите, макар и за кратко, ще преминат през гръцката затворническа система, която е известна със своята строгост. Той припомня случаи на българи, които у нас не са успели да бъдат осъдени за тежки престъпления като убийства и отвличания, но в Гърция са излежавали присъди от няколко години само за незаконно оръжие.

Слави Ангелов завършва с предупреждение, че ако не се предприемат мерки за контрол на туристическия поток и поведението на посетителите, Халкидики рискува да загуби напълно своята привлекателност и да се превърне в още едно място, опетнено от конфликти и насилие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Прост българин
    Тоя слави не се различава грам от мутрите на снимката. Саме дето хуя му е по-малък и е женичка по душа. Всичко останало му е същото като на "простите българи".
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари