Славчо Велков: Загиналият в Елин Пелин е един от най-добрите специалисти по взривове

0
Трагичният инцидент взема жертва в лицето на проф. Петър Шишков
Трагичният инцидент взема жертва в лицето на проф. Петър Шишков Снимка: БГНЕС

Трагичният инцидент взема жертва в лицето на проф. Петър Шишков

Взривовете в Елин Пелин, които доведоха до трагични последствия, все още остават неясни по отношение на причините, които ги предизвикаха. В интервю за предаването "Праймтайм", експертът по сигурността Славчо Велков заяви, че е твърде рано да се правят конкретни заключения относно непосредствените причини за инцидента. Според Велков, "онези, които са натоварени да установят причината – следствените органи - трябва първо да се произнесат". Той подчерта, че е възможно да става въпрос за човешка грешка, но това е само една от възможните хипотези.

Трагичният инцидент взема жертва в лицето на проф. Петър Шишков, един от водещите експерти по взривове в страната и преподавател в Минно-геоложкия университет. Неговото присъствие на мястото на инцидента също предстои да бъде разяснено, посочи Велков. Според него, професор Шишков е бил един от най-добрите специалисти в областта и затова обяснението на неговото присъствие на мястото на инцидента е от особено значение.

Славчо Велков, познат с богатия си опит в сферата на сигурността, подчерта значението на официалното разследване и необходимостта да се изчака неговото завършване преди да се правят каквито и да било заключения. Според него, е нужно търпение и внимателно разглеждане на всички обстоятелства около инцидента.

В този момент общественото внимание е съсредоточено върху инцидента и неговите последствия. Сигурностният експерт апелира към медиите и обществеността да не спекулират с възможните причини, докато не се появи официална информация от компетентните органи.

Инцидентът в Елин Пелин предизвика широко обществено възмущение и тревога. Очаква се разследващите органи да предоставят повече информация за причините и обстоятелствата около взривовете

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари