PVC платнище ще пази сянка на децата на кея в Русе

1
Специален текстил ще осигурява сянка през горещите дни
Специален текстил ще осигурява сянка през горещите дни Снимка: Dunavmost / Архив

Специален текстил ще осигурява сянка през горещите дни

Русенската община планира иновативно решение за защита на децата от слънцето на кея. Предложението идва от кмета Пенчо Милков и ще бъде обсъдено от общинските съветници в края на месеца, като част от корекцията на общинския бюджет за 2024 година.

Интересното е, че средствата за новото съоръжение идват от реализирана икономия по друг проект. В инвестиционната програма на Община Русе за тази година са били заложени 450 000 лева за Система за качеството на атмосферния въздух, използваща метода ДОАС (диференциална оптична абсорбционна спектроскопия). След проведената обществена поръчка обаче, цената се е оказала по-ниска от първоначално планираната.

Кметът Милков предлага спестените средства да бъдат пренасочени към изграждането на слънцезащитно съоръжение над детската площадка на крайбрежната алея в Русе. Проектът е на стойност 58 596 лева и е предвиден за площ от 240 квадратни метра.

Според приложената към офертата визуализация, конструкцията ще представлява система от колони, върху които ще бъдат опънати платнища. Те ще бъдат изработени от специален текстил с PVC покритие, осигуряващ т.нар. "дишащ ефект". Платнищата ще бъдат разположени на различни нива, което вероятно ще осигури по-добра защита и естетически вид на съоръжението.

Предложението ще бъде разгледано в рамките на дейност 619 "Други дейности по жилищното строителство, благоустройство и регионално развитие", параграф 52-03 "Придобиване на друго оборудване, машини и съоръжения".

Ако бъде одобрено от общинските съветници, това иновативно решение ще осигури комфортна и защитена среда за игра на най-малките жители и гости на Русе през горещите летни дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    21
    Иво
    Чудят се от къде да краднат ...
  • 2
    20
    Румен Данев
    След последното обновяване на кея липсата на дърветата и ползата от тях се усеща значително. Нужно ли е тези пари да се усвоят по този начин или има по-добро решение.
  • 3
    19
    Никой
    Кои са архитектите и ландшафтните "дизайнери " на това недоразумение Кея на Русе ?Колко трябва да си малоумен че да не направиш капково напояване на зелените площи? Вода гази жаден ходи ...А защо отсякоха дървета на много години?Защо не засяга бързо растящи нови?Да си опънат платнище над общината...
  • 10
    18
    Ди
    Защо осече този дърветата така и не се разбра, във всеки квартал вече има сеч на живи дървета. А изсъхналите смърчове си седят и никой не ги пипа. Онези от паркстрай не различават ли живо от изсъхнало дърво? Ако не ги различават да се махат заедно с оня дето им дава заповеди...
  • 11
    17
    Глупаци та дрънкат!
    Това е най-безумната идея за платнище над кея, което ще изгори на втората година. Няма как да оцелее под жарките лъчи на слънцето и киселинните дъждове, а за ветровете да не говорим. Тези пари като са ги спестили да вземат да преасфалтират вело алеята в парка, че на нищо не прилича. Вместо това те асфалтират улицата Алеи Възраждане, която вече беше частично преасфалтирана след ВиК цикъла и приличаше на бомбадирана. Но нали там живеят някои важни клечки от Общината...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари