Слънчево и топло в понеделник

0
Слънчево време и приятни температури в цялата страна
Слънчево време и приятни температури в цялата страна Снимка: НИМХ

Слънчево време и приятни температури в цялата страна

Предстои ни ден, изпълнен със слънчеви лъчи и приятни температури, според последната метеорологична прогноза. Очаква се времето да бъде предимно ясно в по-голямата част от страната, с леко увеличение на облачността в източните региони.

Нощта ще премине при предимно ясно небе и почти пълно затишие. В ранните утринни часове жителите на котловинните райони в Западна България трябва да бъдат подготвени за възможна временна намалена видимост.

Термометрите ще отчетат минимални стойности между 8 и 13 градуса Целзий в повечето райони на страната. В котловините на Западна България се очакват по-ниски температури - между 4 и 7 градуса. Черноморието ще се радва на по-меко време с температури между 14 и 17 градуса.

Дневните часове ще донесат предимно слънчево време в цялата страна. Жителите и гостите на Източна България могат да очакват временни увеличения на облачността, но без съществена промяна в общата картина. Максималните температури ще достигнат приятни стойности между 24 и 29 градуса, като в Русе се очакват около 28 градуса.

Планинските райони ще се радват на слънчево време, като след обяд е възможна поява на незначителна облачност. Вятърът в планините ще бъде слаб до умерен, с преобладаваща североизточна посока. На 1200 метра надморска височина максималната температура ще бъде около 19 градуса, докато на 2000 метра живакът ще се изкачи до около 11 градуса.

Черноморското крайбрежие ще предложи идеални условия за плаж и разходки със своето преобладаващо слънчево време. Вятърът ще бъде слаб до умерен, първоначално от север, а след обяд ще промени посоката си на източна. Максималните температури по крайбрежието ще варират между 23 и 26 градуса. Морската вода ще бъде с приятна температура от 22-23 градуса, а вълнението на морето се очаква да бъде умерено - между 2 и 3 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, тази песен дето я слушаш е много стара.
- То и майка ти е стара, ама още я слушаш...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари