Слънчев петък с ветровито време в Източна България

0
Температурите остават умерени за сезона
Температурите остават умерени за сезона Снимка: Асен Игнатов / Архив

Температурите остават умерени за сезона

Метеоролозите прогнозират предимно слънчево време за петък, 18 октомври, като жителите на Източна България трябва да се подготвят за по-силен вятър.

Общи метеорологични условия

Според прогнозата, небето над страната ще бъде предимно ясно през целия ден. Вятърът ще бъде слаб до умерен от източна посока в по-голямата част от страната. Жителите и гостите на Източна България обаче трябва да очакват временно силен северен вятър.

Температури

Максималните температури в по-голямата част от страната ще се движат между 12 и 17 градуса по Целзий. В столицата София се очакват стойности между 15 и 16 градуса.

Атмосферно налягане

Въпреки че се очаква леко понижение, атмосферното налягане ще остане над средните стойности за този период от годината.

Планински райони

В планинските райони времето също ще бъде предимно слънчево. В по-ниските части ще духа умерен вятър от север-североизток, докато по високите върхове се очаква силен северен вятър. На 1200 метра надморска височина максималната температура ще бъде около 11 градуса, а на 2000 метра - около 4 градуса.

Черноморие

По Черноморието също се очаква слънчево време, но с умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще варират между 13 и 15 градуса. Температурата на морската вода е 20 градуса, а вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари