Скандал в Созопол: Родители дишат райски газ пред детето си

1
Снимка на млада майка, дишаща райски газ, отприщи вълна от възмущение в социалните мрежи
Снимка на млада майка, дишаща райски газ, отприщи вълна от възмущение в социалните мрежи Снимка: Facebook

Снимка на млада майка, дишаща райски газ, отприщи вълна от възмущение в социалните мрежи

Скандален случай разтърси родното Черноморие, след като млади родители бяха заснети да дишат райски газ от балони, докато до тях стои количката с бебето им. Случаят, заснет в Созопол, предизвика бурни реакции в социалните мрежи и доведе до намеса на институциите.

Пълнолетни действия на непълнолетни родители

Снимката, направена в Созопол, показва младата майка от Пловдив, която все още няма 18 години. Лицето ѝ е скрито, за да бъде запазена нейната идентичност. Младата жена отказа да застане пред камерата, но коментира ситуацията: „Бебето е много малко - разбирам хората, които са се възмутили. Но това е един балон за мен, който те кара да се смееш за 15 секунди и не мисля, че е толкова страшно, колкото хората в момента го изкарват“, заяви младата майка, цитирана от bTV.

Тя добави, че има много по-сериозни проблеми, които родителите създават пред децата си: „На ден в България има страшно много мъже и жени, които пият и се карат, и правят какво ли не пред децата си. А моето дете е видяло как надувам един балон.“

Законът и райският газ

Диазотен оксид, по-известен като райски газ, е забранен за продажба в заведения и дискотеки. Въпреки това, разпространението му по морето не само че не е спряло, но и процъфтява. Млад турист в „Слънчев бряг“ сподели:„Аз използвам балони с райски газ. Ако пия алкохол, взимам малък балон“.

Управител на централен плаж в курорта също коментира:„Определено младите доста често използват това нещо, виждали сме го по плажа, отделно във водата някой път също сме виждали хора“.

Последствията от употребата

Употребата на райски газ може да има сериозни последствия, предупреждава д-р Полина Желева от Регионалната здравна инспекция в Бургас: „Може да се получи мозъчна смърт, може също да се стигне до шокови състояния, загуба на памет, халюцинации“.

Реакции и мерки

Оказва се, че употребата на райски газ на открито от пълнолетни не нарушава закона. В случая с младите родители обаче има провинение - законово, заради непълнолетната майка, която диша балон, и морално, заради невръстното дете.

От Агенцията за закрила на детето съобщиха, че са се самосезирали по случая и ще предприемат необходимите мерки за разследване на ситуацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    !@#$
    Хайде да намалим първичните маймунски инстинкти. Двуазотния оксис се ползва повече от 100 години в медицината и до днес не е предизвикал зависимост или анормално поведение. Действието му преминава за секунди. За разлика от алкохола, при който са необходими часове.
  • 1
    5
    Сашо
    Татуирания Калашник на ръката му дава право и го оправдава за постъпката !
  • 2
    4
    xaxaxax
    какви родители са тия пикльовци
  • 1
    3
    русе
    Тиня, долна, мръсна, гнусна тиня, която се размножава!!! Как не се намери човек, да им "сготви" нов газ, от който да се дърпа по веднъж в живота!!! Наркомани долни!!!
  • 3
    2
    hahaha
    бахти гнустните боклуци.. хахаха... пълен срам и позор са.. нищо не става от тях.. даже и за тор не стават
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари